$
בארץ

גם יו"ר ההסתדרות המיועד לא פתר את התסבוכת בנייר חדרה

הצטרפותו של יו"ר ההסתדרות המיועד אבי ניסנקורן לדיונים לא עזרה להגיע לפשרה בין ההנהלה לעובדים בשל חוסר אמון בין הצדדים, שייפגשו מחר שוב וינסו להגיע לפשרה. בשלב זה המפעל עדיין מושבת

גיל קליאן 21:0602.12.13

הדיונים בין הנהלת נייר חדרה לוועד העובדים בתיווכו של יו"ר ההסתדרות המיועד אבי ניסנקורן הסתיימו הערב (ב')  ללא תוצאות, ויימשכו מחר. כעת המצב בין הצדדים נותר ללא שינוי, המפעל מושבת ולא ברור מתי יחזור לייצור.  

הסכסוך בין הצדדים נוגע לתנאיהם של 375 עובדים מאוגדים בחוזה קיבוצי המועסקים בפעילות הנייר הלבן והממוחזר של החברה.

 

ההנהלה מאיימת בפיטורים

 

ההנהלה דרשה תחילה קיצוץ בשכר העובדים, אך ביום שבת האחרון החלה לאיים בפיטורים של 200 עובדים בשל הצורך לקצץ עלויות.

 

בעקבות איום זה של ההנהלה פנתה ההסתדרות בשיתוף הוועד לבית הדין לעבודה בחיפה בניסיון להוציא צווי מניעה נגד הליכי הפיטורים בהם פתחה ההנהלה.

 

העובדים מצידם מפגינים אמון נמוך במיוחד בהצהרות ההנהלה, וטוענים כי בכוונתה לחסל את העבודה המאורגנת במפעל וכן לקצץ שליש משכר העובדים. בהנהלה טוענים כי מדובר בקיצוץ מדורג של עד 8%.

 

אבי ניסנקורן אבי ניסנקורן צילום: אוראל כהן

 

ההנהלה טוענת כי פעילות הנייר הלבן בחברה סובלת מחולשה בשל השוק העולמי, ואכן מבחינת נתוני הדוחות הכספים של נייר חדרה עולה כי הפעילות לא מציגה רווחיות יציבה.

 

בשנת 2011 הפעילות הציגה הפסד תפעולי של 26.2 מיליון שקל, ובשנת 2012 הצליחה להגיע לאיזון עם רווח תפעולי צנוע של 1.3 מיליון שקל.

 

רווח תפעולי זה לא האריך ימים, ונבע מירידה במחירי התאית, לצד עליית מחירים שהצליחה נייר חדרה לבצע בתחילת השנה.

 

עופר בלוך, מנכ"ל נייר חדרה עופר בלוך, מנכ"ל נייר חדרה צילום: מיכאל קרמר

 

עם זאת, עליית המחיר לא הצליחה להאריך ימים ובסוף השנה נאלצה נייר חדרה להוריד שוב מחירים באופן שקיזז את ההעלאה.

 

לאחר מכן, ב-3 הרבעונים הראשונים של 2013, כבר דיווחה נייר חדרה על הפסד של 17.3 מיליון שקל מפעילות זו.

המטרה של הנהלת נייר חדרה היא לקצץ 20-30 מיליון שקל מההוצאות של מגזר הנייר הלבן, על מנת שיגיע לאיזון ויסובסד למעשה על ידי הרווחיות במגזר הנייר החום, הממוחזר, המשמש בעיקר לתעשיית הקרטון.

 

כעת מצויים 375 עובדי פעילות ייצור הנייר המועסקים בחוזים הקיבוציים במרכז דרישות ההנהלה מצד אחד, ובמרכז מאבק העובדים מצד שני.

 

ההנהלה ביקשה מהם לקצץ בשכרם ולוותר על התנאים שהיו להם עד כה - שכללו גם העלאה קבועה שנתית של 4.5% בשכר. ההנהלה טוענת כי מדובר בעובדים בעלי עלות שכר ממוצעת של 25 אלף שקל, טענה שהעובדים דוחים.

 

הבכירים כבר קיצצו

 

העובדים השובתים הם החוליה האחרונה בקיצוץ. בנייר חדרה כבר קיצצו את שכר המנכ"ל, פיטרו בכירים, וכפי שנחשף ב"כלכליסט" כבר קיצצו חד־צדדית 2.5%–8% משכרם של העובדים שאינם מאוגדים בחוזה קיבוצי.

 

העובדים מצדם אומרים כי הם מוכנים ללכת לקראת ההנהלה וכי הם מבינים את הבעיות עמן מתמודדת החברה, אלא שלמרות ההבנות לכאורה, הדיונים בין הצדדים מתפוצצים בכל פעם מחדש וגולשים לחילופי האשמות הדדיים וקשים בין הצדדים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x