$
משפט

פרסום ראשון

דני דנקנר בביהמ"ש: "אני לא עובד, אין לי הכנסה"

יו"ר בנק הפועלים לשעבר, שהורשע בעסקת רכישת בנק פוזיטיף על ידי הבנק, בשלב הטיעונים לעונש: "השנים האחרונות היו סיוט מתמשך, אני רק מנסה לטהר ככל שניתן את שמי"

זוהר שחר לוי 14:0020.11.13
"השנים האחרונות היו סיוט מתמשך עבורי, לא רק בהשפעה על ילדיי ועל אישתי. אני לא עובד, אין לי הכנסה, רק עבודות זמניות ואני רק מנסה לטהר ככל שניתן את שמי. העונש שנענשתי ב-4 השנים האחרונות הוא מאוד קשה. אני מבקש מבית המשפט להתחשב בי ובמצבי ולהטיל עלי עונש שתואם את שעברתי. זו הדרך היחידה שבה אוכל לשקם את חיי, את חיי משפחתי מבחינה נפשית וכלכלית", כך אמר היום (ד') יו"ר בנק הפועלים לשעבר דני דנקנר בשלב הטיעונים לעונש בבית המשפט המחוזי בתל אביב.

סנגוריו של דנקנר, עוה"ד נבות תל-צור, יוסי בנקל, יורם ראב"ד וטל שפירא, ביקשו לההסתפק בעונש קל של קנס כספי של מיליון שקל. בפרקליטות מאידך, מבקשים להחמיר עם דנקנר ולהטיל עליו עונש מאסר של 18 חודשים, מאסר על תנאי וקנס של מיליון שקל.

 

דני דנקנר דני דנקנר צילום: אוראל כהן

 

יו"ר בנק הפועלים לשעבר הורשע בחודש שעבר במסגרת הסדר טיעון בכתב האישום שהוגש נגדו באוקטובר 2012 ועסק בין השאר, בעסקת רכישת בנק פוזיטיף הטורקי על ידי בנק הפועלים. במסגרת ההסדר נמחקו העבירות החמורות שיוחסו לדנקנר, בהן עבירות הלבנת הון, והוא הורשע בעבירות קלות בלבד של תחבולה, הפרת אמונים ופגיעה בניהול תקין של תאגיד. בעקבות ההסדר, הרשיע השופט צבי גורפינקל את דנקנר בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום המתוקן.

 

נציג הפרקליטות, עו"ד מאור אבן חן, טען בדיון כי יש להחמיר עם דנקנר, מי שעמד בראש מערכת בנקאית ו"גרם נזק תדמיתי לבנק הפועלים ולמערכת הבנקאית הישראלית באופן כללי". "אמון הציבור", הוסיף אבן חן, "הוא קריטי וברור. ברור שללא אמון זה המערכת לא יכולה לפעול. מעמדו הרם של דנקנר מחמיר את הנזק". נציג הפרקליטות הוסיף עוד כי אף שיש נסיבות מקלות כמו הסיקור התקשורתי המסיבי, הפגיעה האישית ארוכת השנים בדנקנר ובמשפחתו וכן העובדה כי הוא נעדר עבר פלילי, יש בכל זאת להטיל עליו עונש משמעותי.

 

"הנאשם", אמר אבן חן, "הודה במעשים המיוחסים לו ובנטילת האחריות יש מסר ציבורי חשוב. יחד עם זאת, במקרה זה יש לזכור שההודאה לא ניתנה במהלך החקירה ולא אחרי הגשת כתב האישום. הוא הודה רק לאחר סיום פרשת התביעה ורגע לפני עדותו בבית המשפט. נסיבות חייו לא יכולות להוות נסיבה מקלה. אלא להפך. במועד הרלוונטי הוא נהנה מרווחה כלכלית משכר גבוה בבנק שבממוצע עמד על 5.5 מיליון שקל בשנה. לא הייתה לו כל סיבה לבצע את העבירות".

 

מנגד, טען עו"ד תל-צור, כי יש להעדיף עונש קל בהרבה, ולהסתפק רק בקנס הכספי שיוטל על דנקנר. לדבריו, להרשעה יש עוצמה כלשעצמה ו"היא עונש כבד שתלווה את האדם לכל אורך חייו". מה עוד, שאין יסוד של מרמה בעבירות בהן הורשע וכולן מוגדרות כעבירות עוון. "הוא מורשע", אמר תל-צור, "אנחנו מרכינים ראש בהרשעה זו. זה מאוד דרמטי". לדברי הסנגור, כל הקריירה הענפה של דנקנר נגדעה ביום אחד עם פיצוץ הפרשה ותחילת החקירה הפלילית.

 

להגנתו של דנקנר, הגיע מנכ"ל וסגן יו"ר חיפה כימקלים, נדב שחר, חברו מזה 30 שנה של דנקנר, שעבד איתו בעבר בחברת תעשיות מלח. שחר סיפר כי דנקנר עבר שנים האחרונות "טראומה לא קטנה. הוא איש של אנשים ולא פעם זה היה בעוכריו".

 

"מאז תחילת הפרשה", הוסיף שחר, "אני לא צריך אותו כדי להבין שמי שנופל מגבהים כאלה  - שזה מייצר סביבת חיים לא פשוטה. למזלו של דני הוא עשוי מחומרים אחרים, חזק, אבל גם אנשים חזקים נשברים. הוא עובר תקופה לא קלה, הוא עבר מהפך".

 

גזר הדין בעניינו של דנקנר יינתן ב-19 בדצמבר. בטרם הסתיים שלב הטיעונים לעונש, ביקש הוא עצמו לומר כמה משפטים לביהמ"ש. "חשוב לי שבית המשפט ידע שאני מצטער מאוד", אמר דנקנר. "על כל הפרשה הזו. נטלתי אחריות למעשים גם בכתב האישום המתוקן וגם בתחילת הדרך כשעזבתי את הבנק ובהמשך שוב עם פתיחת החקירה. לצערי יוחסו לי חשדות חמורים שבסופו של דבר נמחקו. אלמלא חשדות אלו יכולתי להמשיך ולמלא תפקידים בכירים".

 

"השנים האחרונות היו סיוט מתמשך עבורי, לא רק בהשפעה על ילדיי ועל אישתי. אני לא עובד, אין לי הכנסה, רק עבודות זמניות ואני רק מנסה לטהר ככל שניתן את שמי. העונש שנענשתי ב-4 השנים האחרונות הוא מאוד קשה. אני מבקש מבית המשפט להתחשב בי ובמצבי ולהטיל עלי עונש שתואם את שעברתי. זו הדרך היחידה שבה אוכל לשקם את חיי, את חיי משפחתי מבחינה נפשית וכלכלית".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x