$
בארץ

פעם שלישית גלידה: סילבן שלום התעקש וקיבל אישור ליחצן בניגוד לנהלים

הבקשות לשכירת יחצן פרטי עבור המשרד לפיתוח הנגב והגליל חושפות כיצד המנגנון באמת עובד

שאול אמסטרדמסקי 08:1618.11.13

הבקשות לשכירת יחצן פרטי עבור המשרד לפיתוח הנגב והגליל חושפות כיצד המנגנון באמת עובד. בינואר 2013, זמן קצר אחרי שהנוהל המחמיר של אגף החשב הכללי במשרד האוצר לשכירת יחצנים פרטיים נכנס לתוקף, ביקש משרד הנגב והגליל לשכור יחצן פרטי בפטור ממכרז - כלומר לשכור את היחצן שהשר רוצה.

 

על פי הנוהל, המשרד היה צריך לפנות לוועדה מיוחדת באגף החשב הכללי, להציג את המסמכים המתאימים, להסביר מדוע יש צורך ביחצן חיצוני נוסף על הדוברות הפנימית של המשרד וכיוצא באלה. בפועל, דבר מזה לא קרה. אי לכך, אגף החשב הכללי לא אישר את הבקשה.

 

בתגובה, פנה המשרד שוב לוועדה וביקש דיון חוזר. מנהל תחום באגף החשב הכללי, ירון שטיינברג, שלח מכתב לוועדה ובו המליץ שלא לאשר את הבקשה בנימוק כי ההתקשרות עם היועץ החיצוני לא אמורה להחליף גיוס כוח אדם למשרד, כי הפעילות המתוארת בבקשה היא פעילות שוטפת למרות שהמשרד מגדיר אותה כפרויקט וכי "הרחבת הפעילות בתקופה זאת אינה מתקבלת על הדעת".

 

רונן צור. כך הוא קיבל את התפקיד רונן צור. כך הוא קיבל את התפקיד צילום: נגה ויסמן

 

למרות הנימוקים החריפים, במשרד הנגב והגליל לא התייאשו והמשיכו לנסות. שבועיים לאחר מכן, ב־17 בפברואר, נפגשו אנשי המשרד עם אנשי החשב הכללי כדי להסביר להם מקרוב מדוע נדרש להם יחצן חיצוני פרטי. בעקבות אותה פגישה כתב ראש ענף בחשב הכללי, אסף אשר, מכתב לוועדה שאמורה לאשר את הפטור ממכרז לצורך העסקת היחצן הפרטי כי "לאחר קבלת ההסבר המלומד מגורמי המקצוע במשרד הנגב והגליל, ומכיוון שזוהי תקופה רגישה בשל חילופי התפקידים במשרד, אמליץ לאשר את הבקשה להתקשרות בפטור ממכרז בסכום של 50 אלף שקל".

 

כלומר, למרות ההתנגדות המקורית, ואף שמדובר בשכירת יחצן פרטי שישמש הלכה למעשה את השר סילבן שלום, הסכים בסופו של דבר החשב הכללי לאשר את הבקשה לתקופה קצרה והתנה זאת בכך שהמשרד יסדיר את כל עניין הדוברות הפנימית. כך רונן צור נשכר לתפקיד ומילא אותו חצי שנה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x