$
בארץ

ההסתדרות לאיזי כהן: "נודע לנו כי ההנהלה מאיימת על עובדים"

אמיר ירון, יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות דורש ממנכ"ל כלל ביטוח: "תורה למנהלים שלך לא להחתים את מנהלי המכירות על הסכם שמרע תנאיהם אלא אם התקבלה הסכמת ההסתדרות"

רחלי בינדמן 17:23 17.06.13

 

"ביממה האחרונה הגיעו לאוזני ההסתדרות שמועות אשר יותר ויותר מתבססות על עובדות, לפיהן נקראים המפ"עים (מנהלי פתוח עסקי – ר"ב) בכל רחבי הארץ אל ראשי הצוותים ו/או המנהלים ונדרשים לחתום על הסכם העסקה חדש מופחת זכויות, תוך הטלת אימה על אותם מנהלים המסרבים לעשות כן", כך פותח אמיר ירון, סגן יו"ר האגף לאיגוד מקצועי מכתב חריף ששיגר היום לאיזי כהן, מנכ"ל חברת כלל ביטוח.

המכתב נשלח ברקע חשיפת "כלכליסט" לפיה צ'יקו זכריה, ראש מערך העסקים של כלל, פנה למנהלי המכירות של כלל (50 במספר) האחראים על הקשר עם סוכני הביטוח של החברה וביקש לבצע שינוי במודל התגמול שלהם שצפוי לחתוך כ-50% משכרם. מדובר בעובדים שנהגו להשתכר שכר גבוה משמעותית מהשכר הממוצע במשק עד כה.

 

איזי כהן
איזי כהן צילום: אוראל כהן

 

החלטת החברה לקצץ את תנאי השכר שלהם מקורה בשינוי תנאי השוק הפנסיוני ובכלל זה ביטול מוצר ביטוחי המנהלים הרווחי החל משנת 2013 והתמקדות במכירות קרנות פנסיה שדמי הניהול שלהם נמוכים משמעותית. לפיכך עמלות אנשי המכירות הנגזרות מדמי הניהול שמשלם הלקוח צפויות לרדת בהתאם. בנוסף, מודל התגמול החדש מבקש לתגמל את אנשי המכירות על מכירת ביטוחי ריסק (מפני מוות) על פני מכירות של מוצרי חיסכון.

 

ירון מוסיף במכתבו, "עובדים אלו מהווים חלק מהעובדים המאורגנים תחת חוקת ההסתדרות, ופניה מסוג זה, פוגעת באמינותה של כלל ביטוח ובתום הלב שלה, הדרושים במערכת יחסי העבודה הקיבוציים וערב חתימה על הסכם קיבוצי".

 

עובדי כלל הצליחו להקים בתחילת השנה ועד עובדים יציג. בימים אלו פועל ועד העובדים להתניע הליך של משא ומתן מול ההנהלה כדי לחתום על הסכם קיבוצי ראשון ל-3,000 עובדי כלל. בוועד מעריכים את עלות ההסכם כבר בשנה הראשונה לקיומו ב-400 מיליון שקל. זאת מכיוון שהוועד מקווה לקבל תוספות שכר רטרואקטיביות לעובדים 9 שנים אחורה וכן להגדיל את ההפרשות שלהם לקרן השתלמות.

 

בוועד דורשים להאיץ את המשא ומתן ולסיימו עד אוגוסט, אז נדרש בעל השליטה בכלל – נוחי דנקנר – על ידי בית המשפט למכור לפחות מחצית מאחזקותיו בכלל ביטוח.

 

"ההסתדרות דורשת כי תעביר אל אותם מנהלים הוראה חד משמעית לפיה אין להחתים מי ממנהלי הפתוח העסקי על הסכם זה או אחר אלא אם נתקבלה על כך הסכמת ההסתדרות", כותב ירון. ירון אף טוען כי העובדים שסרבו לחתום על ההסכם החדש מאויימים בהעברת ניהול הסוכנים שבניהולם לאלו שכבר חתמו על ההסכמים החדשים.

 

x