$
רכב

בלעדי לכלכליסט

בטר פלייס שילמה מאות אלפי דולרים על ייעוץ בזמן הקיצוצים

ממסמכי החברה שהגיעו לכלכליסט עולה כי בטר פלייס שילמה לחברת ייעוץ ארגוני 100 אלף דולר מדי חודש, בעודה מתכננת פיטורי עובדים נרחבים. בחמשת החודשים האחרונים החברה המשיכה לספק שירות לבטר פלייס, אף שזו הפסיקה לשלם לה

תומר הדר 06:5703.06.13

בטר פלייס שילמה מאות אלפי דולרים עבור ייעוץ ארגוני, בעודה מתכננת פיטורי עובדים נרחבים - כך עולה ממסמכים פנימיים של החברה שהגיעו לידי "כלכליסט". המסמכים מפרטים את מתווה תשלומיה של בטר פלייס לחברת "אינסייט פיתוח ארגוני בע"מ", שבניהולה של ד"ר טל שביט. בטר פלייס שכרה את שירותיה כדי ללוות את תהליך הארגון מחדש שעברה החברה בשלהי השנה שעברה.

 

על פי מתווה התשלומים, בטר פלייס שילמה לאינסייט 100 אלף דולר מדי חודש למשך שלושה חודשים, מ־28 באוקטובר 2012 ועד 19 בינואר 2013. עוד נודע ל"כלכליסט" כי אינסייט המשיכה לספק לבטר פלייס שירותי יעוץ ארגוני לאחר מכן בעלות נמוכה יותר, אך בחמשת החודשים האחרונים בטר פלייס לא שילמה לה עבור שירותיה. מאינסייט פיתוח ארגוני נמסר: "איננו מתייחסים למידע הנוגע ללקוחותנו".

 

עידן עופר, מבעלי בטר פלייס עידן עופר, מבעלי בטר פלייס צילום: אלכס קולומויסקי

 

ההחלטה על שכירת שירותי החברה התקבלה במהלך כהונתו של המנכ"ל הקודם אוון ת'ורנלי, שמונה לתפקיד באוקטובר 2012, לאחר הדחתו של שי אגסי. כפי שפורסם ב"כלכליסט", בדצמבר האחרון הציגה החברה תכנית התייעלות שכללה קיצוץ מתמשך של מעל מחצית מעובדי החברה והתמקדות בשווקים בחו"ל. ת'ורנלי עזב את בטר פלייס לאחר כשלושה חודשים בתפקיד, ובשלהי ינואר מונה דן כהן למנכ"ל החברה.

 

מאז כניסתו של כהן לתפקיד חיסלה בטר פלייס את כל פעילותה בשווקים העולמיים, מלבד שוק הרכב הדני ושוק הרכב הישראלי, ואף הצליחה למסור 422 מכוניות רנו חדשות במהלך ארבעת חודשי השנה הראשונים. אולם, כפי שנחשף ב"כלכליסט", לפני כעשרה ימים קיבל דירקטוריון החברה לישראל החלטה שלא להמשיך ולהזרים לבטר פלייס כספים.

עם נושיה של החברה נמנים חברות ליסינג כגון אלבר וספקים כגון IBM וברן. החברה עצמה מתפקדת כעת כעסק חי עד 13 בחודש, אז יוחלט על המשך פעילותה. בסוף השבוע נסתם הגולל גם על פעילותה של בטר פלייס בדנמרק, עם הודעתה של החטיבה הדנית של החברה על פשיטת רגל.

 

חשבונית התשלום לחברת הייעוץ חשבונית התשלום לחברת הייעוץ

 

בדיון בבקשת הפירוק של בטר פלייס שהתקיים בשבוע שעבר ציינה המפרקת הזמנית עו"ד סיגל רוזן־רכב כי עץ האחזקות של בטר פלייס מונה 14 חברות, מהן רק ארבע בישראל. כפי שהובהר בשבוע שעבר בדיון שנערך בוועדת הכלכלה בכנסת על פירוק החברה, חלק גדול מן הפטנטים שבבעלותה של בטר פלייס אינם רשומים בישראל.

 

בסוף השבוע האחרון החלה בטר פלייס במהלך פיטורי העובדים, במסגרתו פוטרו כ־200 עובדים, חלקם עובדי קבלן. עוד נודע ל"כלכליסט" כי בטר פלייס הודיעה לעובדיה ששכרם האחרון יוגבל ל־35 אלף שקלים, גם אם במסגרת חוזה העסקתם נקבע שכר גבוה יותר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x