$
בארץ

ההוזלה מתרחקת: פרויקט דירוג בתי המלון לא יתממש בזמן הקרוב

בוטל המכרז לבחירת הגוף שידרג עבור משרד התיירות את בתי המלון בישראל, משום שאף הצעה לא עמדה בתנאי הסף של המכרז. הדירוג היה אמור לסייע בהסדרת הענף, למנוע את הטעיית התיירים והלנים ולהוביל להוזלת מחירים

תומר אביטל 17:40 02.06.13

 

בניגוד להבטחות משרד התיירות - פרויקט דירוג בתי המלון לא יתממש בזמן הקרוב. היום נודע כי בוטל המכרז לבחירת הגוף שידרג עבור משרד התיירות את בתי המלון בישראל, מאחר שאף הצעה לא עמדה בתנאי הסף של המכרז.

 

לדברי המשרד, ועדת המשנה של ועדת המכרזים שדנה בנושא הבחינה של עמידת ההצעות בתנאי הסף קבעה לפני ימים אחדים, כי "לאחר בדיקת 4 ההצעות שהוגשו, קבלת הבהרות והסברים הנדרשים ובחינתם, לא ניתן היה לקבוע באופן חד משמעי כי מי מההצעות עברה את תנאי הסף של המכרז". במשרד הוסיפו כי "בעקבות זאת, בוחן המשרד כיצד לקדם את נושא הדירוג".

 

המלון הסקוטי בטבריה
המלון הסקוטי בטבריהצילום: ערן יופי כהן

 

אלא שבשבוע שעבר בתגובה לבדיקת "כלכליסט" מדוע עדיין לא יצאה לפועל היוזמה לדירוג בתי המלון בישראל, אף שהוכרז עליה בקול תרועה לפני כמעט שנה, ענו במשרד כי היא תצא לדרך בתוך ימים.

 

בישיבה חגיגית בוועדת הכלכלה באוגוסט שעבר אישרה הכנסת את תקנות הדירוג. עם אישור הכנסת הודיע שר התיירות דאז סטס מיסז'ניקוב כי יפורסם מכרז לבחירת החברה המקצועית שתבצע את הדירוג. אלא שכמעט שנה חלפה והמכרז לא רק שלא יצא לדרך אלא כעת בוטל.

 

מיסזנ'יקוב העריך בזמנו כי משרד התיירות ישקיע בדירוג כ-4 מיליון שקל, הכוללים את עלות הבדיקה הראשונית של כל מלון, שמוערכת באלפי שקלים, ודירוגו מחדש כל שלוש שנים.

 

כמו כן הוא ציין כי "דירוגם של בתי המלון בישראל הינו אחד מהיעדים המרכזיים שהציב עם כניסתו לתפקיד". העיכוב החל עוד אז: המשרד התמהמה ופרסם את התקנות רק בסוף יולי 2012, וקבע כי ייכנסו לתוקף תוך כשנה. למרות זאת הם לא הצליחו לסיים את גיבוש המכרז- וחברת הדירוג אפילו לא יצאה לדרך.

  

כעת מתברר כאמור כי המכרז בכלל בוטל והמיזם יגרור רגליים עוד זמן רב. אגב, כחלק מתנאי הסף להשתתפות במכרז היה על המציע להוכיח שהוא בעל ניסיון בביצוע מוצלח של פרויקט דירוג אחד לפחות בשיטת Hotelstars, בהיקף של 100 בתי מלון לפחות.

 

הדירוג היה אמור לסייע בהסדרת הענף ולא רק למנוע את הטעיית התיירים והלנים אלא אף להוביל להוזלת מחירים. תקנות הדירוג הכילו כ-270 אמות מידה שיאפשרו לקבוע את רמת המלון מכוכב בודד ועד חמישה.

x