$
בארץ

החיים הטובים? ישראל נמצאת בתחתית דירוג ה-OECD

על פי מדד החיים הטובים לשנת 2013 שפרסם הארגון ישראל מדורגת במקום ה-29 מתוך 36 בתחום החינוך; מקום 33 בביטחון האישי ומקום 33 בתחום אי השוויון בהכנסות בין השכבות הגבוהות לנמוכות באולוסיה. ויש גם קרן אור קטנה - תוחלת החיים בארץ גבוהה מבמדינות האחרות

שאול אמסטרדמסקי 10:5928.05.13
ארגון ה-OECD פרסם השבוע את מדד החיים הטובים שלו לשנת 2013 (Better Life Index), זו השנה השלישית. המדד מקיף 11 נושאים שונים שבכל אחד מהם מקבלת כל מדינה דירוג אחר. כך, המדד מנסה לשקף תחומים רבים שמשפיעים על איכות החיים של הציבור במדינות השונות, במקום לסכם אותם למעין ציון על אחד.

החדשות הטובות הן שהישראלים מגדירים את עצמם הרבה יותר בריאים מאשר ב-30 מדינות אחרות, וגם תוחלת החיים של הישראלים גבוהה בהרבה מזו של תושבי מדינות אחרות. אבל כאן, פחות או יותר, החדשות הטובות מסתיימות. שכן על פי המדד, מצב איכות החיים של הישראלים במגוון תחומים אחרים נופל בהרבה משל התושבים במדינות אחרות.

בחינוך, למשל, ישראל מדורגת במקום ה-29 מתוך 36. הישראלים רוכשים פחות שנות השכלה מאשר במדינות כמו פינלנד, שבדיה ודנמרק, וגם ההישגים של התלמידים הישראלים גרועים משמעותית לעומת התלמידים המקבילים להם במדינות אלה.

 

 

 

אילוסטרציה. הישגים של התלמידים הישראלים גרועים משמעותית לעומת התלמידים המקבילים להם במדינות OECD אילוסטרציה. הישגים של התלמידים הישראלים גרועים משמעותית לעומת התלמידים המקבילים להם במדינות OECD צילום: shutterstock

  

גם בביטחון האישי המצב בישראל ביחס למדינות אחרות בארגון לא משהו. ישראל מתברגת במקום ה-33 בשיעור מקרי התקיפה בשנה החולפת. רק במקסיקו, ברזיל, צ'ילה ובלגיה היה שיעור גבוה יותר של תקיפות מאשר בישראל. נו, טוב שיש את מקסיקו.

 

 

גם בתחום אי השוויון בהכנסות בין השכבות הגבוהות לנמוכות באוכולוסיה ישראל נראית יותר כמו מדינת עולם שלישי. כשמשווים את פערי השכר בין ה-20% העליונים לבין ה-20% התחתונים בסולם ההכנסות ישראל מתברגת במקום השלישי מהסוף, כשרק בקוריאה ובארה"ב הפערים גדולים יותר. טוב שיש גם את ארה"ב.

 

המצב בכי רע גם במה שקשור למעורבות אזרחית, או ליתר דיוק - במידה שבה הממשלה מערבת את הציבור בהליכי החקיקה. גם במדד הזה ישראל נמצאת במקום השלישי מהסוף. רק ברוסיה ובצ'ילה הממשלה שמה פחות על הציבור. טוב שיש את צ'ילה.

 

ולבסוף, גם האיזון של הישראלים בין הפנאי לבין העבודה נמצא במקום לא משהו בכלל ביחס למה שקורה במדינות אחרות. כך, למשל, אחוז הישראלים שעובד היקף רב של שעות (יותר מ-50 שעות בשבוע) הוא 18%, פי שניים מהממוצע במדינות ה-OECD. העמים היחידים שעובדים יותר מאיתנו הם הקוריאנים, המקסיקנים, היפנים, והטורקים.

 

עשר המדינות המדורגות בראש הרשימה הן: אוסטרליה, שבדיה, קנדה, נורבגיה, שוויץ, ארה"ב, דנמרק, הולנד, איסלנד ובריטניה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x