מהיום לקראת ביקור אובמה: שיבושי תנועה בירושלים
החל מ-16:30 ייחסם כביש תל-אביב ירושלים לכיוון הבירה עקב הגעתו של מזכיר המדינה האמריקני. שיבושי תנועה יירשמו בכביש ובירושלים גם מחר וביום שישי, בשל בואו של הנשיא אובמה. תושבים בבירה מתלוננים: "אנחנו במצור"
15:11
19.03.13
גרים בירושלים ועובדים באזור המרכז? סעו הביתה בדרכים חלופיות: נשיא ארצות-הברית ברק אובמה יגיע מחר לישראל, אך כבר היום (ג') יחלו שיבושי התנועה בשל סידורי האבטחה המחמירים על רקע הגעתו של מזכיר המדינה האמריקני, ג'ון קרי. שיבושי תנועה צפויים מהיום ועד יום שישי בכביש 1 וגם בתוך ירושלים.
כביש 1 לכיוון ירושלים ייסגר היום לתנועה לסירוגין בין השעות 18:30-16:30 עקב הגעתו של מזכיר המדינה. הנהגים מתבקשים לא להגיע לאזור בשעות אלו ולנסוע בדרכים חלופיות. עם זאת, באגף התנועה מעריכים שצפויים עומסי תנועה כבדים הן בכביש 1 והן בדרכים החלופיות.

ההכננות בנתב"ג לקראת ביקור אובמהצילום: יובל חן
מחר, עם הגעתו של אובמה, ייסגר כביש 1 לסירוגין משעות הצהריים ואילך על מנת לאפשר לשיירתו לנסוע באופן רציף לירושלים. כמו כן, ביום שישי משעות הבוקר צפוי כביש 1 להיסגר לסירוגין מכיוון ירושלים לכיוון נתב"ג עקב עזיבתו של הנשיא את הארץ. גם ביום שישי צפויים עומסי תנועה בכבישים המובילים לירושלים.
במשטרה קראו למבצע הגעתו של אובמה לישראל "ברית עמים". במהלך המבצע תוכרז כוננות מיוחדת שבמסגרתה יעבדו השוטרים 12 שעות ביממה. ייפתח מרכז ניהול משטרתי-לאומי שמשימתו ליצור רצף דיווחים ומתן תמונת מצב בזמן אמת, תוך תיאום עם כל הגורמים הרלוונטיים הלוקחים חלק במבצע.
סידורי אבטחה בבירה
סידורי האבטחה המיוחדים כבר פוגעים בשגרת חייהם של תושבים ובעלי עסקים בירושלים. רחוב המלך דוד, שייסגר מהלילה (ג') למשך שלושה ימים, נראה כבר הבוקר כמו מבוך, ובמשטרה הודיעו שגם רחובות נוספים באזור ייחסמו לתנועת כלי רכב. בחלק מרחובות אלה ייאלצו התושבים להחנות את מכוניותיהם הרחק מבתיהם.
תושבי הרחובות בלפור וסמולנסקין נתקלו בימים האחרונים בהודעה של משטרת ישראל, ולפיה "עקב אירוע המתקיים במתחם בית ראש הממשלה תיאסר חניית כלי רכב כולל חניה לדיירי הרחוב". מן הסתם אין זו הפעם הראשונה שבה מוגבלות התנועה והחניה באזור בשל הקרבה למלון, והדיירים זועמים על כך.

ההכנות בנתב"גצילום: יובל חן
הודעת המשטרה לתושבי האזור
"זה פשוט סיוט אחד גדול", אומר יוסי, תושב רחוב סמולנסקין. "זו פגיעה גסה בדיירים. כולם צריכים לעמוד דום ולהפסיק את שגרת חייהם. אין יוצא ואין בא. אין לי חניה פרטית, וכאילו גם ככה לא מספיק צפוף, אני אצטרך לעשות סיבובים כדי למצוא חניה".
על פי הודעת המשטרה, רכב שיחנה ברחובות ייפרץ על ידי חבלן, ייבדק וייגרר מהמקום ללא הודעה לבעליו. יוסי: "אפילו לא טרחו לכתוב במה מדובר. הרי ברור שזה קשור לכך שאובמה מגיע לארוחת ערב אצל נתניהו".
מחוז ירושלים פתח מרכז מידע ובו 30 שוטרים שמשיבים לפניות הציבור במגוון שפות בענייני סגירת הצירים במהלך ביקור אובמה (טלפון 1-700-553-100). עד כה הגיעו למרכז יותר מ-6,000 שיחות מאזרחים שביקשו להתעדכן.


