$
בארץ

ראיון כלכליסט

דוד אבנר: "היה לבן־דב צורך עז להיות מעורב. לי זה לא התאים"

בראיון ראשון מאז פרישתו מתפקידו כמנכ"ל פרטנר טוען דוד אבנר כי צריך לגבות יותר מס מעשירים, כי מעורבותו של בעל השליטה בן־דב הייתה חריגה ומוגזמת, וכי פתיחת שוק התקשורת לתחרות תוביל לכך שהציבור ישלם יותר

שלוש שנים לאחר שדורג כשיאן השכר בחברות הציבוריות, דוד אבנר תוקף כעת, בין היתר, גם את מערכת המיסוי הישראלית ואת ההקלות שהיא מעניקה למנהלים.  

"לא הייתי מגביל את בעל השליטה בנוגע לשאלה כמה שכר לתת", אומר אבנר, "אבל מס הכנסה צריך לבוא ולומר: סליחה, אתה משתכר מיליון שקל בשנה? שלם 70% מס. אתה מקבל תגמול הוני דוגמת אופציות ומניות? שלם 50% ולא 25%. אלה המקומות שבהם אנשים קיבלו את הסכומים הגדולים. המיסוי כאן הזוי לגמרי. שום נימוק כלכלי לא יכול להצדיק את זה. זה מטורף ולא הגיוני ומגדיל פערים ולא פרוגרסיבי, ופשוט רע ולא ראוי ולא נכון. זה כך גם לגבי מס החברות והרווחים הכלואים. אין תשובה מוסרית טובה לשאלה למה חברה עשירה ומצליחה משלמת מס נמוך מהמס שעובדיה משלמים, ועוד נעזרת בכל מיני הקלות ומפלטי מס ומתחמקת מרוב התשלום. העלאת המסים תוביל לכך שחלק מההון יחפש מקומות אחרים בעולם, אבל זה המחיר שצריך להיות מוכנים לשלם כדי לקבל חברה שוויונית יותר. ושוויון הוא משהו ששווה לשלם בעבורו".

 

אבנר.  "אין תשובה מוסרית טובה לשאלה למה חברה עשירה משלמת מס נמוך מעובדיה, ועוד נעזרת בהקלות ומפלטי מס" אבנר. "אין תשובה מוסרית טובה לשאלה למה חברה עשירה משלמת מס נמוך מעובדיה, ועוד נעזרת בהקלות ומפלטי מס" צילום: אבישג שאר ישוב

 

בראיון בלעדי ל"מוסף כלכליסט", הראשון מאז פרש מתפקידו כמנכ"ל פרטנר לפני שנתיים, מתייחס אבנר לראשונה גם

לנסיבות פרישתו, ומסביר כי ברקע עמדה מכירת השליטה בחברה לאילן בן־דב וכניסתו לתפקיד היו"ר: "כשהוא רק נכנס היה לו צורך נפשי עז להיות מאוד מעורב בתחומים רבים, יותר מרוב בעלי השליטה בארץ ולדעתי יותר משהיה נחוץ. על סקאלה של מעורבות בין 0 ל־10, לדעתי המידה הנכונה היא 5.5 או 6, ואילן היה באזור 9.5. לי מעורבות כזו גדולה, אחרי עצמאות כל כך מוחלטת, לא התאימה".

 

ואולם לדבריו, זה "ממש לא אסון. מהרגע שהנושא הובהר לא היתה עוד מחלוקת ואילן ואני נשארנו ידידים".

 

אבנר, שניהל את פרטנר בשנות הגאות והציג גידול משמעותי ברווחי החברה, עוקב מאז פרישתו אחרי הסערות בשוק התקשורת, שחותכות גם את הרווח הנקי של החברות הוותיקות. כשהוא מתבונן על השינויים בפרפסקטיבה רחבה, אבנר טוען שפתיחת השוק לתחרות לא תוביל למהפכה אמיתית, שכן בסופו של דבר הציבור ישלם יותר ורמת השירות והטכנולוגיה ייפגעו קשות. "המחירים של החברות החדשות לא כלכליים", הוא טוען. "בתוך כמה שנים המחירים יעלו ולפחות אחת החברות החדשות, גולן טלקום או HOT Mobile מובייל, תעלם. במדינה של פחות מ־8 מיליון תושבים, אין מקום ליותר מארבע חברות".

 

הראיון המלא יתפרסם מחר במוסף "כלכליסט"

בטל שלח
    לכל התגובות
    x