$
בארץ

המשנה למנכ"ל אסם: "מרבית התעשיינים הקטנים זקוקים בדחיפות לאשראי"

פיני קימלמן אומר כי על פי סקר, 74% מהמפעלים הקטנים והבינוניים זקוקים לאשראי נוסף מהבנקים. "המצב פוגע בצמיחה וביכולת להתרחב"

גיל קליאן 13:1211.11.12
"במסגרת סקר שביצעה התאחדות התעשיינים והקיף 175 חברות תעשייתיות – 70% מהמפעלים הקטנים והבינוניים דיווחו על קושי בשמירת מסגרת האשראי הקיימת, ו-74% מהם דיווחו שהם זקוקים בדחיפות לאשראי נוסף". כך אמר היום (א') ל"כלכליסט" פיני קימלמן, משנה למנכ"ל וסמנכ"ל הכספים של אסם, המכהן גם כיו"ר פורום מנהלי הכספים בהתאחדות התעשיינים, לקראת הוועידה למימון תאגידי של די.סי פייננס. "אנחנו לא מדברים על הלוואות להרחבות של קווי יצור, אלא על הלוואות לצורך שמירת הקיים, החלפת ציוד שהתבלה ודברים מהסוג הזה", הוסיף.

האם הקושי מאפיין יותר חברות מזון שלא יכלו להעלות מחירים זה תקופה ארוכה?

"הקושי לא מאופיין בתעשיות מסויימות, הוא לכל רוחב התעשייה. הוא יותר מאופיין בקטנים והבינוניים לעומת הגדולים. אני גם לא רואה קשר בין הרווחיות של החברות לבין הצורך לגייס אשראי להתרחבות".

 

אז לאסם הגדולה אין בעיה של גיוס אשראי.

"אסם לא נתקלה בשום בעיה של גיוס אשראי מהבנקים".

 

האם אפשר להניח שהבנקים זהירים יותר אחרי שנכוו באג"ח של חברות האחזקה הגדולות?

"אני לא יודע אם זה בעקבות אירוע כזה או אחר, אבל בהחלט כשמסתכלים על המצב הכלכלי בעולם – אין ספק שהבנקים בעתות כאלה מנסים להיות יותר זהירים. המהות של הבנקים היא לתת הלוואות, אבל בעקבות באזל 3 יש דרישה רגולטורית להגדיל את יחס הלימות ההון. המשמעות של זה היא פגיעה ביכולת של הבנקים לתת הלוואות".

 

אז איך אפשר להסתדר עם המצב הזה?

יש צמצום ביכולת לקבל ולגייס אשראי, וזה דבר שעלול לפגוע בצמיחה או ביכולת להתרחב, ודי פוגע בצמיחה. בהתאחדות התעשיינים אנחנו די מוטרדים מהנושא, ויש לא מעט מהלכים שהיינו מעורבים בהם מתוך מטרה לצמצם את הבעיה. כך למשל מהלך שעומד על הפרק הוא הקלה על נגישות לשוק ההון לחברות קטנות ובינוניות, מהלך ששותפה לו רשות ניירות ערך, והמטרה היא להקל ברגולציה לחברות קטנות ובינוניות שיוכלו לגייס כספים דרך שוק ההון".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x