חברת החשמל: הדירקטוריון דחה הדיון במסקנות הבדיקה של הבור הפיננסי
הסיבה: חלק מהנבדקים ביקשו ארכה של מספר ימים בטרם יטענו כיצד לא התגלה פער כה גדול בין ההכנסות להוצאות
17:46
07.11.12
קיבלו הארכה של כמה ימים: דירקטוריון חברת החשמל החליט לפני שעה קלה שלא לקיים לפי שעה דיון בינתיים במסקנות ועדת הבדיקה שבחנה את הכשלים שהובילו לפער התזרימי של 1.4 מיליארד שקל. כך נודע ל"כלכליסט".
קראו עוד בכלכליסט:
נכון להיום ההחלטה היא שהדיון יידחה ככל הנראה ליום שלישי הקרוב, וזאת לבקשת חלק מעובדי החברה שביקשו זהות זמן נוספת כדי להתכונן אליו ולהמציא הסברים כיצד "פספסה" החברה פער בין הכנסות והוצאות שמגיע ל-1.4 מיליארד שקל.
הדיון המקורי היה אמור להתקיים מחר (ה') בו נדרשו חלק מבכירי החברה לנמק אם הייתה תקלה בדיווח ובהעברת המסרים בין המחלקות השונות והאם ההנהלה הבכירה שותפה בבעיות הפיננסיות של החברה. בין הבכירים שהוזכרו בשבוע האחרון כמקושרים לפרשה ניתן לציין את סמנכ"ל הכספים הראל בלינדה, ראש מינהל הדלקים בחברת החשמל שמשון ברוקמן ומנכל החברה עצמו אלי גליקמן.
ביום ראשון האחרון הורה מנכ"ל החברה גליקמן על כוונה לבצע שינוי מבני בחטיבת הכספים לרבות הקמת מערך בקרה על תזרים המזומנים, שיפור המערכות הממוחשבות והטלת חובת דיווח אליו ישירות כל אימת שהתגלה פער אקוטי בין ההכנסות להוצאות באופן שמשפיע על יכולת התפקוד של החברה. כפי שנחשף ב"ככללסיט" הפער התזרימי עשוי להגיע עד ל-2.3 מיליארד שקל, מתוכו 1.4 מיליארד לסוף 2012 והשאר ל-2013. אתמול הודיע משרד האוצר שהוא יעניק ערבות מדינה של מיליארד שקל לגיוס הון שיבוצע על ידי החברה.
בתוך כך, הוועדה לביקורת המדינה צפויה להודיע על כוונה לערוך דיון באי הסדרים שהתגלו בחברת החשמל. אל הדיון יוזמן גם מבקר המדינה יוסף שפירא.


