$
בארץ

היום: הצבעה על תעריפי המים לשנת 2013

למרות ההודעה בתחילת השבוע על יציאה מהמשבר של משק המים, בישיבת מועצת רשות המים צפויים לאשר עלייה במחירים של עד 5%

חן פונדק 11:54 27.09.12

 

מועצת רשות המים שתתכנס היום צפויה להצביע על תעריף המים לשנת 2013. בגלל חילוקי הדעות בין האוצר למקורות בנושא הכרה בהוצאות נוספות של מקורות, הוחלט כי ההצבעה על כך תידחה לאמצע אוקטובר. בדיון היום יצביעו החברים במועצה רק על עליות מחירים בעקבות התפלת המים ועלייה תעריפי החשמל.

 

בשבוע שעבר אמר מנהל רשות המים, אלכס קושניר, כי בינואר הקרוב מחירי המים יעלו שוב - עד 5%. אם תאושר העלייה, תצטרך הוועדה לשמוע את עמדות הציבור וההחלטות הסופיות יתקבלו רק בסוף חודש נובמבר.

 

אם תאושר העלייה ב-5%, יעמדו מחירי המים לפני מע"מ על 7.94 שקלים לתעריף הנמוך ו-12.78 שקל לתעריף הגבוה. יחד עם הוספת המע"מ המחיר הסופי לצרכן יעמוד על 9.28 שקלים לתעריף הנמוך ו-14.96 שקל לתעריף הגבוה.

 

התייקרות במחירי המים
התייקרות במחירי המיםצילום: shutterstock

 

העלייה נוכחית צפויה הן בגלל העלייה במחירי החשמל שלדברי רשות המים ספגה את העלייה בשנים האחרונות והגידול הצפוי ב-2013 בהתפלת מים עם הפעלת מפעל ההתפלה שורק של חברת IDE וב-2014 כניסת מפעל ההתפלה של מקורות. אולם גם דרישת מקורות להכיר בהוצאות נוספות מעבר להסכמים הקיימים עומדת על הפרק. משרד האוצר מתנגד לדרישת מקורות להכיר בעלויות נוספות מעבר להסכמים, במיוחד לנוכח רווחיות החברה.

 

ההשפעה של המים המותפלים הביאה בשורות טובות בתחילת השבוע כאשר מועצת רשות המים אישרה הגדלה משמעותית של 25 מיליון קוב מים לחקלאות, וההקצאות לחקלאות בשנת 2013 יגדלו מ- 455 מיליון קוב ל- 480 מיליון קוב. כמו כן אישרה מועצת רשות המים הקצאה של 25 מיליון קוב במהלך 2013 להזרים לנחלים היבשים.

 

לפי הודעת הרשות, ההקצאות ניתנות בעקבות ניהול יעיל של משק המים המבוסס על הגדלה משמעותית של כמויות המים המותפלים, המשך ההתייעלות החסכונית של הציבור הרחב, וההיקפים יוצאי הדופן של כמויות המים המטופלים -ממוחזרים- ומושבים לחקלאות, וכי צעדים אלו מצביעים על המשך יציאה ממשבר המים.

 

בתחילת חודש יולי התייקרו מחירי המים התייקרו ב-1.7% בגלל העלייה במחירי החשמל, ובאחוז נוסף בתחילת החודש בגלל עדכון המע"מ, שאינו נלקח בחשבון בעת תמחור המים, ונגבה בגלל שספק המים הפך להיות תאגידי המים במקום הרשויות שהינן מלכ"רים. תעריפי המים עומדים כיום על 8.85 שקל בתעריף הנמוך ו-14.25 שקל בתעריף הגבוה.

 

מקורות ברשות המים מבטיחים כי הם למרות העלייה במחירי החשמל ועלות ההתפלה, ההתייעלות במשק המים תביא רק לעלייה של 3% במחירי המים. 

 

 

x