$
קריירה

איך הופכים את העובדים למאושרים?

מהפסקות לפייסבוק - ועד יציאה מוקדם הביתה: 11 צ'ופרים שיגרמו לעובדים לחייך. ואף מלה על העלאות שכר ובונוסים נדיבים

סוכנויות הידיעות 22:3022.09.12

תשכחו מהעלאות שכר ובונוסים נדיבים, ישנן שיטות פשוטות וזולות הרבה יותר לשמור על העובדים שלכם מאושרים. גישה יצירתית וגמישות יבטיחו למעסיים לשמור על עובדיהם מאושרים ויעילים. לפניכם 11 הצעות של יאהו.

 

1. אפיקי קידום

 

ספק אם העובדים יהיו מאשרים להגיע יום אחר יום למקום עבודה שלא מאפשר להם לצמוח ולהתפתח. מחקרים אחרונים מלמדים שעובדים שלא ראו אפיקי קידום בעבודתם לא היו מרוצים והמשיכו לחפש מקום עבודה אחר. "גילינו שהבטחת אפשרויות קידום, חונכות והכשרה הופכים את המשרות לאטרקטיביות יותר", מסבירה מריה קריימר (Maria Kraimer), שותפה למחקר בנושא שהתפרסם לאחרונה. כמו כן מתברר שעובדים הרואים אפיק קידום נוטים להשקיע יותר בעבודתם ולהישאר בתוך החברה.

 

2. הכשרה מקצועית ויציאה ללימודים

 

על המעסיק לדעת להעריך את ההשפעה החיובית שיש להכשרה מקצועית על העובדים. סבסוד של קורסים מקצועיים והשתלמויות מגדילה את שביעות רצון של העובד ממקום העבודה ומקנה לו תחושה של השקעה בעתיד טוב יותר. "הכשרה מקצועית של עובדים חדשים בתחילת דרכם מאפשרת להם לממש את הפוטנציאל שלהם בהמשך הדרך", מסביר פרופ' ג'יימי גרומן (Jamie Gruman) מאוניברסיטת Guelph באונטריו, קנדה.

   

3. בונוסים קטנים

 

בונוס היא עוד דרך להפוך את העובד למאושר. 60% מעובדים דיווחו בסקר שנערך לאחרונה בארה"ב שבונוס בגובה 25 דולר היה משמח אותם בהחלט. לדבריהם עצם מתן הבונוס שידר להם שמעריכים אותם וזה עורר בהם חשק לעבוד יותר ולתרום יותר לארגון. "מדובר בבשורה חיובית למעסיקים הנמצאים כעת בתנאים כלכליים קשים והם ישמחו לדעת שיש דרכים פשוטות לשמור על נאמנות העובדים, להגדיל את תחרותיות של העסק ואת היצרנות שלו", אומרת ג'ולי ספוטיסווד (Juli Spottiswood), מנכ"ל חברת פרגו (Parago), המתמחה בייעוץ ארגוני.

 

4. מתן אוטונומיה לעובדים

 

מחקרים שנערכו מלמדם שמועסקים שואפים לאוטונומיה למקום העבודה. "אנשים שביעי רצון יותר בעבודה כאשר המוטיבציה מגיעה מתוכם", מסביר מיינרד ברוסמן (Maynard Brusman), פסיכולוג המתמחה בתנאי עבודה בסן פרנסיסקו. לדבריו, אנשים עובדים יותר טוב כאשר הם מקבלים משימה ואחראים למלא אותה, ולא כאשר יש מעליהם מפקח. לדבריו, גם קצב העבודה מתגבר כאשר העובד אחראי לפרויקט במלואו ולא צריך לקבל אישור לכל צעד מהממונה עליו.

 

 

צילום: shutterstock
כדאי לתת אפשרות של עבודה מהבית צילום: shutterstock

 

5. סביבת עבודה נעימה

 

העובדים מרוצים יותר אם מקום העבודה מוצא חן בעיניהם. דברים פשוטים כגון מוסיקה המתנגנת ברקע ומקרר עם מוצרי מזון יכולים להפוך אותם למאושרים יותר. גם מערכת יחסים תקינה בין העובדים משפרת את ההרגשה. כשעובדים מרגישים ביטחון במקום העבודה הם רגועים יותר ותורמים יותר בעבודה.

 

6. אפשרות לעבוד מהבית

 

אומנם יצירת תנאי עבודה נעימים במשרד הם חלק חשוב מהשגת שביעות רצון של העובד, רבים ישמחו גם לאופציה של עבודה מהבית. מחקרים אחרונים מלמדים שרבים מהעובדים יוותרו על סמארטפון מעבודה או שוקולדים בהם מפנק אותם המעסיק לטובת אפשרות לעבוד מהבית. לדברי הולגר פלגנר (Holger Felgner), מנכ"ל חברת טים וויואר (TeamViewer) שערכה את המחקר, "עבודה מרוחקת הופכת לגורם חשוב ועל המעסיקים לקחת זאת בחשבון".

 

7. למנוע מיילים מיותרים

 

מתן אפשרות לעובד להתרכז בעבודתו ולא להשיח את דעתו זוהי עוד דרך לשמור על אושרו של העובד. כדי להשיג זאת יש להימנע מתכתובות מיותרות, שכן מחקרים אחרונים מלמדים שעובדים מבזבזים כ-100 שעות בשנה על מיילים מיותרים. בשנים אחרונות מעסיקים רבים עשו ניסויים עם תיבות המייל של העובדים כאשר הם חוסמים במקומות עבודה תיבות פרטיות ומאפשרים רק התכתבות ברשת של החברה. אבל מתברר שזה לא תורם לעבודה אלה רק מכניס את העובד ללחץ. יועצים ארגוניים מוסיפים שמיילים מהנהלה גוזלים זמן ותשומת לב רבה של העובדים שנדרשים לענות עליהם, ולכן הם ממליצים להימנע מכך.

  

8. איזון בין העבודה לחיים הפרטיים

 

אנשים רבים מתקשים למצוא את האיזון הנכון בין עבודתם לחייהם הפרטיים ומקומות עבודה שמסייעים להם בכך הופכים את העובדים למאושרים יותר. על החברה לשאוף ליצור תנאים בהם לעובד יש הרגשה שלמקום העבודה קיימת השפעה חיובית על חייו הפרטיים. סקרים שנערכו מראים ש-67% מהעובדים יישארו בחברה המאפשרת להם איזון נכון בחיים.

 

 

כדאי לתת לעובדים הפסקה לפייסבוק כדאי לתת לעובדים הפסקה לפייסבוק צילום: בלומברג

 

9. סיוע בטיפול בילדים

 

חברה יכולה לשפר את שביעות הרצון של העובד באמצעות הטבות שונות כגון סיוע בטיפול בילדים ע"י יצירת מסגרות ייחודיות, סיוע בהעסקת עוזרות בית והטבות שונות שיאפשרו לעובד להתרכז בעבודתו. בחברות שבהן שיטה זו נהוגה, מדווחים שמספר היעדרויות של העובדים מהעבודה פוחת.

 

10. עידוד ומימון פעילות ספורטיבית

 

חברות שמציעות מימון של פעילויות ספורטיביות מגביר את שביעות הרצון של העובדים. גם בדיקות רפואיות במימון החברה תורם לתנאי העבודה של העובדים. "אנו עדים לכך שהמעסיקים מבינים את חשיבות הבריאות של העובד", אומרת ונדי פואריה, מנכ"לית חברת ייעוץ ארגוני טאוור ווטסון בקנדה. ממחקר שערכה התברר שעובדים שחשו כי מתנהל מעקב אחר בריאותם במקום העבודה סבלו פחות ממצבים של לחץ נפשי.

 

11. הפסקה לפייסבוק

 

מעסיק שמאפשר לעובד שלו פסק זמן כדי להתחבר לפייסבוק ורשתות חברתיות לא רק שמשפר את מצב רוחו אלה גם את פריון העבודה. מחקרים שנערכו הראו שלאחר הפסקה קצרה וגלישה במחשב, עובדים שבו למקומותיהם עם מוטיבציה מוגברת. ברנט קוקר מאוניברסיטת מלבורן באוסטרליה מסביר שהפוגות כאלה מאפשרות לעובד לגייס כוחות להמשך היום. עם זאת הוא מוסיף, כי ההפסקות לא צריכות להיות ממושכות מדי ו-10 דקות זהו פרק זמן מתאים בהחלט.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x