$
בארץ

חיים גבאי פורש מרשות המסים

בשלוש השנים האחרונות שימש סמנכ"ל בכיר שומה וביקורת ברשות. בסה"כ עבד גבאי 37 שנה ברשות המסים ובאגף מס הכנסה

הדר קנה 17:55 05.09.12

 

ד"ר חיים גבאי, סמנכ"ל בכיר שומה וביקורת ברשות המסים הודיע היום על פרישתו בסוף החודש, לאחר כשלוש שנים בתפקיד ו- 37 שנה ברשות המסים ובאגף מס הכנסה. גבאי אישר ל"כלכליסט" את הנושא ואמר: "אני אכן פורש. בזמן הקרוב אתראיין ומבטיח שזה יהיה מעניין".

 

בתפקידו הנוכחי ליווה גבאי (58) את החקיקה והיישום של הרפורמות האחרונות במיסוי מקרקעין והוביל את פיתוחה של מערכת חדשה המהווה פריצת דרך בשירות המקוון למייצגים במיסוי מקרקעין ומאפשרת להם קשר און-ליין זמין ומקיף במסגרתו מוצגים בפני המשתמש כל הנתונים הרלוונטיים לשומה בה הוא מופיע כמייצג במרשמים.

 

עוד הוביל גבאי מהלך של רפורמה בהכשרה של יועצי המס ופעל לקידום הערכות הרשות לטיפול באמצעות קרן הפיצויים במצבי חרום.

 

במהלך 2011, לקראת פרישתו של מנהל רשות הקודם יהודה נסרדישי, התמודד גבאי על תפקיד מנהל רשות המסים. עוד התמודדו לתפקיד דורון ארבלי (שמשמש היום בתפקיד), סמנכ"ל חקירות אבי ארדיטי ואחרים.

 

ועדת האיתור בחרה בסופו של דבר במשה אשר לתפקיד, אך מיניו הסתבך והתעכב בשל חוסר רצונו של שר האוצר יובל שטייניץ למנותו לתפקיד. לבסוף הושגה פשרה לפיה ישמש בתפקיד דורון ארבלי ויוחלף כעבור שנה על ידי משה אשר.

 

x