בנק ישראל: האינפלציה הצפויה זינקה ל-2.6%
העלייה בתחזיות האינפלציה נובעת מההערכות לגל עליות מחירים נרחב שצפוי במשק בשבועות הקרובים, גם בשל התייקרויות הסחורות והדלק בעולם וגם בעקבות צעדי המיסוי האחרונים של הממשלה
אחרי שלושה חודשים רצופים של ירידות, זינקה בשבוע האחרון האינפלציה הצפויה ל-12 החודשים הבאים בלא פחות מ- 0.7%, לרמה ממוצעת של 2.6%. את האינפלציה הצפויה מחשב בנק ישראל כממוצע של הערכות האנליסטים השונים במשק.
מהנתונים החודשיים שמפרסם היום (ב') בנק ישראל מתברר עוד כי על פי שיטת החישוב הנוספת של הבנק, זו של הפרשי התשואות בשוק אגרות החוב, עלתה האינפלציה הצפויה בחודש האחרון בשיעור קל של 0.1%, והיא מסתכמת כעת ב- 2.1%. יחד עם זאת, נתון זה נחשב למעט בעייתי ולפחות אמין, ובנק ישראל נוטה לייחס לו חשיבות מועטה יחסית במהלך דיוני הריבית החודשיים.

העלייה באינפלציה הצפויה נובעת ככל הנראה מההערכות לגל עליות מחירים נרחב שצפוי במשק בשבועות הקרובים, גם בשל התייקרויות הסחורות והדלק בעולם וגם בעקבות צעדי המיסוי האחרונים של הממשלה, כמו העלאת שיעור המע"מ ב- 1% והעלאת המס על סיגריות ועל בירה.
העלייה החדה יחסית בשיעור האינפלציה הצפויה מחזקת את ההערכה שהוועדה המוניטרית של בנק ישראל תחליט בתחילת השבוע הבא להשאיר את הריבית לחודש ספטמבר ללא שינוי, ברמה של 2.25%.


