$
בארץ

גפני: "מטפלות במשפחתונים של התמ"ת לא צריכות לשלם מע"מ"

יו"ר ועדת הכספים יצא נגד החלטת משרד האוצר ורשות המסים להטיל עליהן מע"מ: "הן יצטרכו להעסיק רואה חשבון או יועץ מס כיוון שהן לא יודעות לנהל תיקים. בין כה וכה הן משתכרות מעט"

תומר אביטל 13:3215.05.12

"המטפלות לא ירוויחו כי הן יצטרכו להעסיק רואה חשבון או יועץ מס כיוון שהן לא יודעות לנהל תיקים. בין כה וכה הן משתכרות מעט בגלל שמשרד התמ"ת מגביל את שכרן. לכן, לא רק שאין לחייב אותן במע"מ, אלא שיש לקבוע להן מס הכנסה שלילי במקרים רבים", כך אמר הבוקר יו"ר ועדת הכספים משה גפני

(יהדות התורה) במסגרת דיון סביב החלטת משרד האוצר ורשות המסים להטיל מע"מ על מטפלות במשפחתונים שמפעיל משרד התמ"ת. על פי ההחלטה יבוטל הפטור ממע"מ שניתן עד היום למטפלות.

 

בוועדה הסתבר כי החלטת רשות המיסים להטיל מע"מ על משפחתונים שמפעיל התמ"ת, מסתמכת על חוק מלפני כעשרים שנה שלא ייושם עד היום. עתה, החליטו ברשות המיסים ובאוצר ליישם את החוק ואף הודיעו שיינקטו הליכים כנגד מטפלות שלא יפתחו תיקים במע"מ.

 

גפני עדכן את חברי הוועדה, על-כך ש"סיכם עם ועד המטפלות, שיימנעו מהשבתת המשפחתונים עד לבירור העניין בוועדת הכספים, אחרת השביתה היתה יוצאת אל הפועל כבר ביום ראשון האחרון". בעקבות זאת, המטפלות דחו את ההשבתה בשבוע והודיעו, כי אם ההחלטה לא תשתנה, ישביתו את המשפחתונים החל מיום ראשון הבא.

 

גפני הודיע ש"החלטת הוועדה היא שלא יהיה שום שינוי לגבי מעמדן של המטפלות בנושא המע"מ. מטפלת שמבקשת רישיון תזכה לרישיון באותם התנאים כפי שהיו עד היום. הדברים הנוגעים למעמד המטפלות ייעשו בהסכמה; הוועדה תעמוד מול האוצר, רשות המיסים ומשרד התמ"ת וגם מול המטפלות. ללא הסכמה לא יהיה כל שינוי בסטטוס-קוו במעמד ובתנאי העסקת המטפלות".

 

ליאת גרבר ממשרד האוצר הבהירה כי "הנושא עדיין בבדיקה וטרם הוחלט אם להתחיל לגבות את המע"מ, אך המטפלות אכן נדרשו לפתוח תיק במע"מ". גרבר סירבה להתייחס לפרטי ההחלטה ואף סירבה לפרט בכמה יגדלו הכנסות המדינה מהמהלך של הטלת מע"מ על משפחתונים. ח"כ אילן גילאון (מר"צ) תהה "מה גרם להחלטה, מדוע האוצר התעורר עכשיו וכיצד במשך שנים הדבר לא עמד על הפרק".

 

ח"כ אבישי ברוורמן (עבודה) הוסיף כי "בישראל מתהדרים בצמיחה ובכלכלה הטובה בעולם, אך זה לא זולג כלפי מטה. המיסים העקיפים, לרבות המע"מ, קל לקחת אותם כשחסר כסף בקופה אך הם הכי לא צודקים ופוגעים דווקא בשכבות החלשות".

 

מטפלות המשפחתונים הקימו איגוד בסיוע 'כח לעובדים' ב-2008. מתוך 3,000 המטפלות, 2,300 מאוגדות. לדברי האיגוד, "משפחתוני התמ"ת משרתים כ-15 אלף ילדים. שליש מהילדים מגיעים ממשפחות רווחה". עוד הוסיפו כי "המטפלות מוחות על שינוי פוגעני במעמדן מול שלטונות המס: מאז הקמת המשפחתונים לפני כשלושים שנה לא נדרשו המטפלות לשלם מע"מ. בעקבות השינוי, שמשמעו קיצוץ של 1,162 שקל במשכורות העובדות, תרווחנה המטפלות (ששכר הנטו המקסימלי שלהן כיום הוא כ-4,700 שקל) כ-3,537 שקל לחודש בלבד - פחות משכר המינימום".

 

מרשות המסים נמסר בתגובה כי "טענות מטפלות המשפחתונים על חיובן במע"מ נבחנות בימים אלה ברשות המסים. ככלל, בהתאם לחוק מס ערך מוסף כל עוסק חייב בדיווח על עסקאותיו למע"מ. כחריג, קובע החוק כי עוסק שמחזור עסקאותיו נמוך מכ-74 אלף שקל יהיה פטור מדיווח כאמור. לפיכך, אם מדובר במשפחתון שמחזור עסקאותיו עולה על תקרת הפטור, הרי שעליו להירשם כעוסק מורשה ולדווח למע״מ על עסקאותיו כחוק".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x