$
בארץ

בנק ישראל: הריבית תעלה במחצית השנייה של 2013

על פי הבנק תיוותר הריבית ברמה של 2.5% בשנה הקרובה, במידה ומשבר החובות באירופה לא יחריף ובמידה ולא יחולו שינויים במצב הגיאופוליטי

שהם לוי 19:38 05.04.12

 

הועדה המוניטרית של בנק ישראל, בראשות הנגיד, קיימה היום את הפגישה הרבעונית עם קבוצת החזאים אשר מספקים לבנק ישראל באופן שוטף תחזיות עבור האינפלציה, הריבית ושער החליפין. המפגש שימש להחלפת דעות והערכות בין בנק ישראל לגופים הפיננסיים החשובים במשק.

 

נגיד בנק ישראל פתח את המפגש והתייחס להתפתחויות בכלכלה העולמית והמקומית.

 

בנוסף, הציג והסביר אליעזר בורנשטיין, כלכלן בחטיבת המחקר, את תחזיות החטיבה כפי שפורסמו לציבור במקביל להודעת הריבית האחרונה וכן את התהליך בו נבנית "הערכת חטיבת המחקר" הכוללת תחזית למשתנים המאקרו כלכליים במשק. החזאים התייחסו לדברים ומסרו את הערכותיהם לגבי ההתפתחויות.

 

בנק ישראל חשף בפני החזאים את ההערכות שלו לגבי המועד בו תעלה הריבית במשק מרמתה הנוכחית - 2.5%. בבנק ישראל מאמינים כי אם לא יחריף משבר החובות באירופה וכן לא תהיינה התפתחויות גיאופוליטיות שליליות, אזי הריבית צפויה לעלות ב-0.25% במהלך המחצית השנייה של 2013 ותישאר ברמה של 2.75% עד לסוף שנה זו. הבסיס של בנק ישראל לתחזית זו לוקח בחשבון עלייה בשיעור האבטלה וכן קצב אינפלציה הגבוה ממרכז תחום היעד של בנק ישראל (2%).

 

בתוך כך מעריכים בבנק ישראל כי קצב האינפלציה השנתי יסתכם ב-2.6% ב-2012. מדובר בהערכה גבוהה בהשוואה לתחזית הקודמת, כאשר הסיבות לשינוי נובעות מעליית מחירי האנרגיה והסחורות לאור החרפת הסנקציות על איראן.

 

"אם נופתע לטובה והיציאה מהמשבר תהיה דווקא מהירה יותר - עליית ריבית בנק ישראל תהיה מהירה יותר", נכתב במצגת שפרסם בנק ישראל.

x