גפני: "לבטל את משרד האנרגיה והמים, הוא פשוט מיותר"
לדברי יו"ר ועדת הכספים, ''המשרד לא פעיל ולא מתפקד, הם לא נוקפים אצבע כדי להפחית את מחירי החשמל והשר איננו משתמש בסמכותו כחוק להפחית מחירי חשמל ומים לאוכלוסיות חלשות"
הפתרון של יו"ר ועדת הכספים משה גפני לעליית המחירים והקיצוץ בתקני כוח אדם: לבטל את המשרד של עוזי לנדאו.
לפני דקות אחדות הודיע גפני כי לאור עליית מחירי החשמל והכוונה לקצץ בכוח אדם במשרדי הממשלה, הוא קורא לבטל לחלוטין את משרד האנרגיה והמים.
בהודעה לעיתונות אמר גפני כי ''המשרד לא פעיל ולא מתפקד, הם לא נוקפים אצבע כדי להפחית את מחירי החשמל והשר איננו משתמש בסמכותו כחוק להפחית מחירי חשמל ומים לאוכלוסיות חלשות. המשרד פשוט מיותר, מדובר בבזבוז משאבי ציבור''.
בתוך כך, הממשלה תדון מחר (ד') בבהצעת המחליטים שגיבש שר האוצר יובל שטייניץ לקצץ מאות משרות בשירות הציבורי כדי לממן את הנחת המס על מחיר הבנזין שהעניק ראש הממשלה בסוף השבוע האחרון. המהלך מנע עלייה של 20 אגורות במחיר ליטר בנזין ברמת אוקטן 95, ואפשר התייקרות של 5 אגורות בלבד.
מרשימת התקנים ששר האוצר מבקש לצמצם עולה שמשרדי המשפטים וביטחון הפנים יספגו את מרבית הקיצוצים. משרד המשפטים יתבקש לצמצם 134 משרות ואילו המשרד לביטחון פנים יתבקש לצמצם 77 משרות. משרדי ממשלה נוספים שיספגו מכה במצבת כוח האדם שלהם הם משרד ראש הממשלה (35 משרות), משרד הביטחון (45 משרות), משרד הבריאות (48 משרות) ומשרד החינוך (43 משרות), משרד החקלאות (37 משרות) ומשרד התמ"ת (36 משרות). במשרד האוצר יצומצמו רק 17 משרות. בנוסף תצומצם מצבת כוח האדם בביטוח הלאומי ובשירות התעסוקה בשיעור של כ-2%.


