$
בארץ

שטייניץ: "אנחנו עושים תיקון היסטורי ומחזקים את העובדים החלשים"

שר האוצר במסיבת עיתונאים לסיום השביתה במשק: "אנו באים לעובדים החלשים ואומרים מי שמתאמץ - מקבל. כדאי להתאמץ ולצאת לעבודה". עופר עיני: "זה הסכם פורץ דרך. בפעם הראשונה עובדי השמירה והניקיון צמודים להסכמים של העובדים במגזר הציבורי"; נתניהו: "הישג חשוב מאוד שמתקן עוולות של עשרות שנים"

תומר אביטל 09:5712.02.12

אחרי חמישה ימים הסתיימה השביתה במשק. נציגי משרד האוצר והסתדרות העובדים הגיעו הבוקר (א') להסכם והעובדים יחזרו במהלך השעות הקרובות לעבודה. ברגעים אלו נערכת מסיבת עיתונאים משותפת של ראשי האוצר וההסתדרות בלשכתו של שטייניץ בירושלים. "כלכליסט" העביר את מסיבת העיתונאים באוצר

בשידור חי.

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס להסכם בפתח ישיבת הממשלה ואמר כי "הבוקר נתבשרנו על סיום השביתה בעניין שהוזנח במשך שנים - עניין עובדי הקבלן. אני מברך את שר האוצר שטייניץ ואת יו"ר ההסתדרות עיני, על שהגיעו להסכם חשוב שמשפר עד מאוד את תנאי העסקתם של עובדי הקבלן. אני חושב שזה הישג חשוב מאוד שמתקן, ולא חלקית, עוולות של עשרות שנים".

 

שר האוצר יובל שטייניץ בירך את עובדי הניקיון בפתח מסיבת העיתונאים ואמר "אנו עושים תיקון גדול בזכות העלאת הנושא הזה. מדובר בהסכם טוב מאוד. יש שיפור משמעותי לא רק של השכר אלא של התנאים הסוציאלים של עובדי השמירה והניקיון. פנסיה מוגדלת ודמי הבראה מוגדלים, חיסכון לטווח ארוך, ארוחות מסובסדות, הגברת האכיפה לקיום ההסכם ועוד. זה תיקון היסטורי. זה נכון וצודק, וזה עידוד לצאת לעבודה. אנו באים לעובדים החלשים ואומרים מי שמתאמץ - מקבל. כדאי להתאמץ ולצאת לעבודה".

 

שטייניץ הדגיש כי "ישראל היא המדינה היחידה במערב שעושה תיקון כזה בשלוש השנים האחרונות - במהלך המשבר הגלובלי. אני גאה להיות שר האוצר שרוצה ויכול לעשות תיקון כזה - בשמירה על מגבלות התקציב".

 

לדבריו "אלו פרות הצמיחה- חינוך חינם מגיל 3, חיזוק הפריפריה, מס הכנסה שלילי והצעד החשוב של היום. כל זה מתאפשר בזכות הצמיחה". שטייניץ הודה לעיני ואמר "היו לנו ויכוחים לא קלים. יו"ר ההסתדרות הוא עקשן לא קטן. גם אני. בילינו כמה ימים ולילות. לפעמים התכווחנו, לפעמים התפייסנו. היה מעניין ומועיל. כולם הבינו את האחריות לשמור על הצמיחה במשק ואת הצורך לרבע את המעגל", הוסיף שטייניץ.

 

"כלכלה חזקה והגנה על הכלכלה זה גם הגנה על אזרחי מדינת ישראל ומהבחינה הזו הסיכום היום הוא טוב לכלכלת ישראל ולעובדי השמירה והניקיון שמהיום והלאה תנאיהם ישופרו באופן משמעותי".

 

שטייניץ הוסיף: "הממשלה תכבד את ההסכם. יש גיבוי מלא של ראש הממשלה שהבין שנכון לדאוג לעובדי השמירה והניקיון. הממשלה תדע לעמוד במטלה הזו". 

 

עופר עיני הודה לוועדי העובדים ולעובדים המאורגנים שהלכו למאבק סולידריות למען העובדים החלשים. "אני רוצה להודות גם לאזרחי המדינה שהבינו שמדובר במאבק צודק וגם לשר האוצר. שר האוצר היה עיקש אבל הוא גילה רגישות חברתית. המו"מ לא היה מסתיים אם לא אותה רגישות חברתית".

 

"זה הסכם פורץ דרך. טיפלנו פה באוכלוסיה החלשה ביותר. ציבור שבאמת קשה לו. שיפרנו את התנאים של האוכלוסיה החלשה ובפעם הראשונה עובדי השמירה והניקיון צמודים להסכמים של העובדים במגזר הציבורי. ביום חמישי הצלחנו להגיע להסכמה עם ראשי הוועדים של לשכת התיאום והיום סיימנו את המו"מ עם משרד האוצר. הצמיחה בארץ נתנה לנו את הלגיטימציה לדרוש את השיפור עבור העובדים". עיני התלוצץ ופנה לשר האוצר "יישר כוח שיצרת צמיחה. בפעם הבאה שתהיה צמיחה גבוהה יותר נבוא שוב עם דרישות"

 

עיני הוסיף, "יש עוד עובדים בתוך המערכות שחלקם ייקלטו. עשינו פה מהלך פורץ דרך. התחלנו לתת תקווה לאותם אנשים. אני שמח שהצלחנו לסיים את הסכסוך הזה לא דרך בית המשפט אלא דרך הסכמה. שני הצדדים צריכים להיות מרוצים. תנאי השכר של עובדי הקבלן יושוו לתנאים של העובדים המקבילים במקום העבודה. זה שיפור משמעותי. כל מקצועות הליבה ייקלטו בתוך מקומות העבודה".

 

מאוחר יותר הוטחה בעיני ביקורת מצד פעילים חברתיים, בין השאר ארגון העובדים כח לעובדים, כי אין בהסכם צמצום משמעותי של עובדי הקבלן. בתגובה על שאלות בנושא ענה עיני במפגש עם כתבים כי "אין ספק שהתופעה של עובדי הקבלן עוד לא הסתיימה. בכלל, אני לא חושב שאפשר להגיע למצב במשק שאין בכלל עובדי קבלן, וזו גם לא השאיפה שלנו, אלא רק שצורת ההעסקה זו תתמקד אך ורק במיקור חוץ אותנטי, ולא כזה שמחליף עובד קבוע". עיני הזכיר כמה פעמים כי מה שחשוב לעובדי הקבלן הוא לא רק עניין הכסף, אלא "גם הכבוד שלהם כעובדים. חוץ מהשכר, מהרגע שההסכם ייכנס לתוקף הם יוכלו לשבת יחד עם העובדים הרגילים באותו חדר אוכל ולקבל סבסוד על ארוחות. הם יקבלו מתנה לחג. זה לא דבר של מה בכך".

 

בין המבקרים של ההסכם, ובפרט של החרגת עובדי המיחשוב ממנו, היו אנשי התאחדות עובדי תעשיות העלית, ארגון הפועל לשיפור מצבם של עובדי ההייטק. יו"ר ההתאחדות בצלאל גרינברג אמר כי "החרגת עובדי המיחשוב מההסכם המזדמן בין ההסתדרות לבין האוצר הינו קעקוע העוולות הנמשכות כבר למעלה מעשור לעובדי ההייטק".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x