$
בארץ

ועדת הכנסת החליטה: שכר הח"כים יעלה בכ-2,300 שקל בחודש

שמונה ח"כים הצביעו בעד, אף אחד לא הסתייג. סיעת קדימה, העבודה ומרצ נעדרו מהדיון. שכר חברי הכנסת עומד כיום על כ-36 אלף שקל, מהגבוהים במערב

תומר אביטל 11:4907.02.12

ועדת הכנסת הצביעה לפני דקות אחדות על תוספת שכר חודשית על סך של כ-2,300 שקל לחברי הכנסת. שמונה ח"כים הצביעו בעד: זאב אלקין, ציון פיניאן, אורי אורבך, אברהם מיכאלי, דוד רותם, רוברט אילטוב, נסים זאב ויריב לוין.  אף אחד לא הסתייג. ההחלטה אומצה פה אחד.

 

התוספת לשכר מורכבת למעשה משתי תוספות: 1,200 שקל יתווספו כעדכון עבור שנת 2011, וכ-1,000 שקל פיצוי על אי העדכון בשנת 2008.

 

כמו כן יקבלו כלל הח"כים בחודש הבא זריקה חד פעמית של כ-15 אלף שקל. מדובר בעדכון רטרואקטיבי של השכר עבור ההקפאה בשנת 2011.

 

נעדרו מהישיבה בעיקר חברי האופוזיציה. כלל חברי הוועדה שלא נכחו: רוחמה אברהם, אילן גילאון, עינת וילף, איתן כבל, שלמה מולה, אחמד טיבי, אופיר
אקוניס וישראל אייכלר. יצוין כי סיעות קדימה, העבודה ומרצ נעדרו לחלוטין מהדיון.

 

שכר חברי הכנסת עומד כיום על כ-36 אלף שקל. לפי מחקר שנערך בכנסת מדובר בשכר, לפי ניתוחים שונים, מהגבוהים במערב.

 

חבר הכנסת לשעבר ויו"ר עמותת הח"כלים (חברי כנסת לשעבר) יגאל ביבי אמר בדיון כי "הרבה מהח"כלים מקבלים פנסיה זעומה של 20-30%. אני מקבל תלונות רבות של חברי כנסת לשעבר במצב קשה מאוד. כל העלאה כזו היא מוצדקת. משכורת הח"כים נשחקה בצורה גדולה.

 

ח"כ אורי אורבך אמר כי "זה היה מעשה אלטרואיסטי. כעת אנו עושים מעשה צודק וישר. אף אחד פה לא גונב. אנו משרתי ציבור. אם צריך לעבור את הרגע הלא נעים הזה - אז לא צריך לחמוק מהאחריות גם מהדבר הלא פופולארי הזה". 

 

שכר חברי הכנסת עולה מדי שנה בהתאם לעליית השכר הממוצע במשק. ב־2008 עלה מדד זה בשיעור של כ־3.3%, אולם הכנסת החליטה להקפיא את עדכון השכר.

 

כפי שנחשף ב"כלכליסט", לפני למעלה משנה פנתה ועדת הכנסת לוועדה הציבורית לקביעת שכר הח"כים וביקשה ממנה לחוות את דעתה על מתן פיצוי שכר לח"כים לאחר שהוא הוקפא. כתוצאה מכך, המליצה הוועדה הציבורית ביולי להעלותו בהתאם אולם חברי הכנסת פחדו לגעת בתפוח אדמה הלוהט הזה. לפני כשבועיים נכנס לתווך יו"ר הכנסת רובי ריבלין וביקש מיו"ר ועדת הכנסת האמונה על נושא שכר הח"כים להעלות את החלטת הוועדה הציבורית לדיון.

 

היועצת המשפטית של הוועדה הסבירה בדיון כי "ב-2009 לא עודכן השכר. אי עדכון היה בשיעור של 3.3% - שיעור עליית השכר הממוצע בשנת 2008. בשנת 2010 בוצע עדכון שהתעלם מאי העדכון, וכך גם ב-2011 ו-2012".

 

היועצת הוסיפה כי "הוועדה ממליצה שהעדכון ייעשה תוך התחשבות בשנת 2011. כלומר, התשלומים שלא שולמו מינואר 2011 ועד היום ישולמו מיד לאחר פרסום ההחלטה".

 

בתשובה לשאלתו של ח"כ דודו רותם (ישראל ביתנו) על שנת 2010, שעליה הח"כים לא מקבלים פיצוי, ענתה היועצת כי אין עדיין החלטה.

  

ריבלין אמר כי "הכנסת היא כתובת שבה הציבור לעיתים פורק את כל התסכול וההערות בענייני נבחרי הציבור. חברי הכנסת ויתרו על זכותם לקבוע את שכרם - וטוב שכך. ב-2009 החליטו ראשי המדינה ובכללם חברי הכנסת להקפיא את העלאת שכרם האוטומטית. ייתכן שאם היו מעלים ביוני כשהעלו לכל המשק לא היו כועסים על הכנסת".

 

ריבלין הדגיש כי "הבקשה לא רק צודקת אלא גם ציבורית. הוועדה רשאית בלב שלם וניקיון כפיים וניקיון ציבורי מוחלט להחליט על פי החלטתה של ועדת גרונאו שנפסיק לוותר". לדבריו, "הייתי גם ממליץ הפוך לו כך הייתה קובעת הוועדה החיצונית. רק במקרים יוצאי דופן עלינו להגיד לוועדה - נראה לנו שטעית".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x