$
בארץ

בלעדי ל"כלכליסט": קרן נוי במו"מ להצטרף למנרב במכרז הבה"דים

הקרן, בראשות פיני כהן, תצטרף רק אם קבוצת מנרב־בינת תגבור על שפיר הנדסה, ותיבחר כזוכה במכרז שהיקפו עשוי להגיע ל־8 מיליארד שקל

גולן חזני 06:57 26.01.12

 

קרן נוי שבראשות פיני כהן מנהלת מגעים להצטרפות לקבוצת מנרב ובינת במכרז עיר הבה"דים - כך נודע ל"כלכליסט". הקרן תצטרף לקבוצת מנרב רק אם זו תגבר על שפיר הנדסה ותיבחר על ידי משרד הבטחון לבנות את קריית ההדרכה של צה"ל בנגב. ההצטרפת כפופה גם להשלמת המשא ומתן בין קרן נוי למנרב.

 

מנרב (75%), שניגשה למכרז בשיתוף קבוצת בינת (25%), העפילה לשלב הסופי מול קבוצת שפיר. בתחילת פברואר אמורות הקבוצות להציג את הסגירה הפיננסית חתומה בידי בנקים ולאחר מכן תיבחר הזוכה ע"י משרד הבטחון. חברת אלקטרה בע"מ מקיימת גם היא מגעים מתקדמים להצטרפות לקבוצת מנרב־בינת.

 

קרן נוי העוסקת בתחום התשתיות מעוניינת לקחת חלק בפרויקט עיר הבה"דים, שיהיה פרויקט התשתית הגדול בארץ בשנים הקרובות. קרן נוי שהוקמה בפברואר בשנה שעברה, ביוזמת פועלים שוקי הון וקבוצת כלל ביטוח, גייסה במאי האחרון 486 מיליון שקל לביצוע השקעות במיזמים שונים בתחומי אנרגיה ותשתיות. עד כה השקיעה קרן נוי 1.4 מיליארד שקל בכביש 6 ורכשה אחוזים מפרויקט המטרונית בחיפה תמורת 45 מיליון שקל.

 

יו"ר קרן נוי פיני כהן ויו"ר קבוצת מנרב אברהם קוזניצקי מכירים היטב מתקופת כהונתו הארוכה של כהן כמנכ"ל אפריקה ישראל. באותן שנים היו לאפריקה ולמנרב פרויקטים משותפים שונים בארץ.

 

היקפו הכולל של פרויקט עיר הבה"דים עשוי להגיע לכ־7–8 מיליארד שקל, ויכלול מתחם שטח בנוי של 250 אלף מ"ר להדרכה ומגורים. הפרויקט ישתרע על פני 1,600 דונם באזור צומת הנגב ויאכלס 10–11 אלף חיילים. הזוכה תפעיל את המתחם במשך 25 שנה (כולל שלוש שנות הקמה) ותספק שירותים אזרחיים במתקנים כמו הסעדה, לוגיסטיקה, ניקיון והוצאה לאור.

 

לפי ההערכות, הציעו שפיר הנדסה ומנרב תשלום של כ־1.8 מיליארד שקל תמורת הקמת הפרויקט, ובסוף תקופת ההקמה תזכה הזכיינית למענק בסך כ־400 מיליון שקל. החברות צפויות לקבל מהמדינה כ־200 מיליון שקל עבור כל שנת הפעלת זיכיון.

x