$
בארץ

אין הסכמות בסוגיית גיל הפרישה לנשים, ובעוד 20 יום הוא יעלה מ־62 ל־64

כפי שנחשף ב"כלכליסט", גיל הפרישה לנשים יעלה ב־1 בינואר 2012, אלא אם תחליט הכנסת אחרת. בעוד שרוב חברי ועדת הכספים מעוניינים להשאיר את גיל הפרישה על 62, באוצר דורשים להעלותו ל־64

מיקי פלד 21:0911.12.11

כ־200 אלף נשים עובדות בנות 55 ומעלה יצטרכו לחכות עד הימים האחרונים של 2011 כדי לדעת מתי הן פורשות לגמלאות. כפי שנחשף באוקטובר אשתקד ב"כלכליסט", ב־1 בינואר יעלה אוטומטית גיל הפרישה של נשים מ־62 ל־64, בהתאם לחוק גיל פרישה שחוקק ב־2004, אלא אם כן ועדת הכספים של הכנסת תחליט

אחרת. הוועדה אמנם קיימה דיון בנושא לפני כחודש, אך טרם התקבלה החלטה סופית.

 

בשבועות האחרונים מתנהל משא ומתן בין רכז הקואליציה בוועדת הכספים ח"כ ציון פיניאן (ליכוד) לבין נציגי משרד האוצר, בניסיון למצוא פשרה בנושא גיל הפרישה לנשים. בעוד שרוב חברי הוועדה מעוניינים להשאיר את גיל הפרישה על 62, באוצר דורשים להעלותו ל־64. עד כה טרם הגיעו הצדדים להסכמה.

 

במקביל ממשיכים כמה חברי כנסת לנסות לסכל את העלאת גיל הפרישה באמצעות חקיקה. מחר תדון ועדת העבודה של הכנסת בהצעת חוק שמובילים חה"כ חיים כץ (ליכוד) ואילן גילאון (מרצ), ולפיה גיל הפרישה יישאר על 62. ועדת העבודה מכינה את החוק לקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת. בסביבתו של יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני (יהדות התורה), מעדיפים להמתין ולראות מה יעלה בגורל הצעת חוק זו בטרם יכונס דיון נוסף בנושא בוועדת הכספים.

 

לפי הערכות משרד האוצר, אם תידחה העלאת גיל הפרישה יהיה צורך להוריד ב־1%–1.5% את גובה קצבת הפנסיה המשולמת לגמלאים מקרנות הפנסיה הוותיקות, כדי לשמור על איזון אקטוארי. באוצר מעריכים כי לקרנות אלו יתווספו התחייבויות עתידיות של בין 4 ל־5 מיליארד שקל.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x