$
בארץ

מכון היצוא: סין זינקה למקום השלישי ביעדי היצוא

בחודשים ינואר - ספטמבר 2011 עלתה סין מהמקום החמישי למקום השלישי, ארה"ב שומרת על מקום ראשון, טורקיה עלתה מהמקום השביעי למקום השישי והודו ירדה מהמקום הרביעי למקום התשיעי

כתב כלכליסט 09:5523.11.11

מפת היצוא הישראלי עברה שינוי בחודשים ינואר – ספטמבר בשנת 2011 כך על פי נתוני מכון היצוא. ארה"ב היא עדיין היעד העיקרי ליצוא הישראלי עם יצוא סחורות (ללא יהלומים) בהיקף של כ-9 מיליארד דולר – עלייה של כ- 3% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. היקף היצוא הגבוה ביותר נרשם בענף התרופות

המהווה כיום כ-41% מסך יצוא הסחורות לארה"ב ללא יהלומים.

 

במכון היצוא מציינים כי למרות דרוגה של ארה"ב בראש יעדי הייצוא, הולך ומצטמצם הפער בינה לבין שאר יעדי הייצוא. היצוא לארה"ב בחודשים ינואר – ספטמבר גבוה פי 5 מהיצוא לבריטניה בעוד שבתקופה המקבילה אשתקד היה גבוה פי 6 ובשנת 2009 היה גבוה פי 9. במקום השני מדורגת בריטניה כפי שדורגה בתקופה מקבילה אשתקד ומהווה אף כיעד היצוא הגדול ביותר של ישראל באירופה. היצוא לבריטניה הסתכם בכ- 1.9 מיליארד דולר, עלייה של כ-23% בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד, בעיקר בזכות גידול חד ביצוא התרופות.

 

סין עלתה מהמקום החמישי למקום השלישי בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, וממשיכה לקבע את מעמדה כיעד היצוא העיקרי והצומח ביותר של ישראל באסיה וכיעד היצוא הגדול ביותר באסיה. יצוא הסחורות ללא יהלומים לסין עלה בשיעור של כ-35% והסתכם בכ- 1.7 מיליארד דולר. יצוין כי היקף היצוא לסין בתקופה זו זהה להיקף היצוא הכולל בשנת 2010.

 

הולנד מדורגת במקום הרביעי ביעדי היצוא, ירידה של שלב אחד בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד. סך היצוא להולנד הסתכם בכ- 1.6 מיליארד דולר עלייה של כ-19% בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד. גרמניה מדורגת במקום החמישי ביעדי הייצוא, עלייה של שלב אחד בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד. יצוא הסחורות ללא יהלומים למדינה הסתכם בכ-1.45 מיליארד דולר, עלייה של כ- 24% בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד.

 

טורקיה עולה למקום השישי מהמקום השביעי. יצוא הסחורות ללא יהלומים אליה הסתכם בכ- 1.4 מיליארד דולר, גידול של כ- 39% בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד, שיעור הגידול הגבוה ביותר מבין 20 יעדי היצוא העיקריים של ישראל. העלייה החדה בייצוא לטורקיה נובעת בעיקר מהגידול בענף כימיקלים וזיקוקי נפט המהווה כ- 70% מסך הייצוא לטורקיה ועלה בשיעור של כ- 54% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד והסתכם בכ- 990 מיליון דולר. ב

 

מקום השביעי מדורגת צרפת לאחר שעלתה מהמקום התשיעי בתקופה מקבילה אשתקד. יצוא הסחורות ללא יהלומים הסתכם בכ-1.1 מיליארד דולר, עלייה של כ- 22% בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד. איטליה, מדורגת במקום השמיני ביעדי הייצוא בתקופה זו בדומה לדירוגה בתקופה מקבילה אשתקד. היצוא לאיטליה הסתכם בכמיליארד דולר, עלייה של כ 4% בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד.

 

הודו אשר דורגה בתקופה המקבילה אשתקד במקום הרביעי מבין יעדי היצוא, יורדת 5 דרוגים למקום התשיעי. סך היצוא להודו בחודשים ינואר – ספטמבר הסתכם בכ-934 מיליון דולר, ירידה של כ-30% בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד. מדובר בירידה החדה ביותר מבין 20 יעדי היצוא המובילים של ישראל. הירידה בייצוא להודו מושפעת מאוד מייצוא מוצרי כרייה וחציבה, היצוא בענף זה נתון לשינויים קיצוניים בהתאם לחתימה או אי חתימת חוזים והסכמי אספקה חדשים עם יבואנים מקומיים וכן מעסקאות ביטחוניות (כלי טיס וציוד אלקטרוני) . להערכת כלכלני מכון היצוא, חידוש הסכמים בתחום הכרייה והחציבה צפויים להשפיע לחיוב על היקפי הייצוא להודו כבר השנה.

 

ספרד שומרת על מקומה ה- 10 ביעדי היצוא. סך יצוא הסחורות ללא יהלומים הסתכם בחודשים ינואר - ספטמבר 2011 בכ-750 מיליון דולר, ירידה של כ8%.

 

לדברי רמזי גבאי, יו"ר מכון היצוא: "השינויים במפת הייצוא משקפים את חשיבותו ההולכת וגדלה של השוק הסיני לייצוא הישראלי" . להערכתו, צפויה סין להגיע למקום השני ביעדי היצוא עד סוף שנת 2011. לדבריו, בכוונת מכון היצוא להפנות משאבים רבים להמשך עידוד היצוא לשווקים הצומחים בדרום מזרח אסיה ובדרום אמריקה כמשקל נגד הירידות בייצוא לאירופה ולארה"ב.

 

יצוין כי סך יצוא הסחורות (ללא יהלומים, אוניות ומטוסים) בחודשים ינואר – ספטמבר 2011 הסתכם בכ-34.7 מיליארד דולר גידול דולרי של כ-11% לעומת תקופה מקבילה אשתקד.

 

לכתבה באנגלית לחץ כאן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x