מחפשים מקום לאכול? נסו את ניו אורלינס, פירנצה ופריז
אתר TripAdvisor פרסם את יעדי האוכל והיין המובילים ל-2011. באופן לא מפתיע מתוך עשרה יעדים קולינריים מומלצים באירופה, חמישה הם באיטליה. גם בנגקוק ומומבאי ברשימה
ניו אורלינס היא היעד הקולינרי המוביל בארה"ב, כך על פי אתר האינטרנט לתיירות TripAdvisor שפרסם אתמול (ג') את רשימת יעדי האוכל והיין המובילים ל-2011, על פי המלצות של מיליוני גולשים. 70 יעדים בעולם זכו להיכלל ברשימה: עשרה יעדים בכל אחד משבעה אזורים.
ומה לאכול בכל יעד? בניו אורלינס מומלץ להתחיל את הבוקר עם סופגניות הבנייה (Beignets) המסורתיות, לצד קפה צ'יקורי. לארוחת צהריים או ערב אפשר לבחור בין המטבחים הקריאולי או הקאג'וני ועד ברביקיו או מאכלים צרפתיים "בין הטובים ביותר שאפשר למצוא מחוץ לצרפת", כך על פי האתר.
בהמשך רשימת יעדי האוכל והיין הטובים בארה"ב: בעמק נאפה בקליפורניה, הידוע בעיקר בזכות היינות שלו, יש גם מסעדות עטויות כוכבי מישלן ומסעדות ביסטרו קטנות; שיקגו מוגדרת כמקדש האוכל המולקולרי ומוכרת גם בשל הנקניקיות והפיצה "דיפ דיש" עם קצוות פריכים ועבים; צ'רלסטון-דרום קרוליינה מציעה אוכל בסגנון דרומי, כמו עגבניות ירוקות מטוגנות ובסן פרנסיסקו מומלץ לאכול בצ'יינטאון כמו גם במסעדות הגורמה הרבות שבה.
בניו יורק אפשר למצוא הכל, החל מדים סאם בצ'יינטאון ועד המסעדות ה"חמות" ביותר שנפתחות בעיר; בסוואנה-ג'ורג'יה תאכלו ברביקיו ופירות ים; סנטה פה-ניו מקסיקו מוכרת בזכות הפלפלים החריפים; גם לאס וגאס ברשימה, אולם באתר מבקשים לשים לרגע בצד את ארוחות הבופה ולהתייחס למסעדות של שפים בינלאומיים מפורסמים שיש בעיר; העיר אשר סוגרת את הרשימה האמריקאית היא אשוויל-צפון קרוליינה, עם פחות מ-100 אלף תושבים אבל עם 17 שווקי איכרים ומסעדות מקומיות שמציעות תוצרת טרייה ועונתית.
באירופה, פירנצה היא היעד הקולינרי המוביל כאשר בעשירייה יש עוד ארבעה יעדים באיטליה: רומא (3), סורנטו (4), סיינה (6) ובולוניה (7). פריז נמצאת במקום השני, וברשימה ניתן למצוא גם את יורק בצפון אנגליה (5), סן סבסטייאן (8) וברצלונה (9) בספרד, ואדינבורו (10) שבסקוטלנד.
היעד הקולינרי המוביל באסיה הוא בנגקוק; במרכז ובדרום אמריקה - בואנוס איירס; בהודו - מומבאי; בדרום הפסיפיק - מלבורן ובקנדה מומלץ לעצור לאכול בעיירה ניאגרה על שפת האגם (Niagara on the Lake) הסמוכה למפלי הניאגרה.


