$
בארץ

המלצות הביניים של ועדת הריכוזיות יפורסמו היום; נתניהו ינסה לאשרן עד ינואר 2012

ראש הממשלה יציג את המסקנות בעצמו במסגרת מסיבת עיתונאים במשרדו, אשר תועבר בשידור חי "בכלכליסט". מנכ"ל האוצר הפורש שני ימשיך בתפקידו בתור היו"ר גם בהליך השימוע וגיבוש המסקנות

תומר אביטל 09:50 19.09.11

 

לאחר דיונים שארכו כמעט כשנה, אינסוף שמועות, הדלפות ופרשנויות - היום (ב') בשעה 12:00 יוצגו המלצות הביניים של ועדת הריכוזיות לציבור, במסגרת מסיבת עיתונאים מיוחדת במשרד ראש הממשלה. הצגת המסקנות הייתה אמורה להתבצע במשרד האוצר, אך ראש הממשלה החליט הבוקר להעביר את מסיבת העיתונאים למשרדו, להציג בעצמו את מסקנות הביניים ואף לומר דברי פתיחה לפני הצגתן. יו"ר הוועדה חיים שני וראשי תתי־הצוותים של הוועדה הציגו במהלך הבוקר את ההמלצות לנתניהו, שכבר עודכן בממצאים בימים האחרונים וסמך עליהם את ידיו.

 

בתום פרסום יותר מ־20 ההמלצות שגיבשה הוועדה, יחל הליך פומבי של שימוע שבו יוזמנו להופיע הנפגעים הפוטנציאליים מההמלצות במשך 30 ימי עבודה. אחרי שראש הממשלה יגזור את המסקנות הסופיות, יעברו המסקנות להצבעה בוועדות הכספים והכלכלה, ומשם לאישור סופי במליאת הכנסת.

 

ההערכות הן כי המסקנות יגיעו לכנסת באופן גולמי בנובמבר הקרוב, ויאושרו במליאה בדצמבר או בינואר 2012. עם זאת, בניגוד למסקנות ועדת ששינסקי שאושרו בתהליך מואץ, מדובר בחקיקה מורכבת יותר, בעלת השלכות כלל־משקיות, ומספר הגופים שיושפעו ממנה הוא גדול לאין שיעור מאלה שהושפעו ממסקנות ששינסקי.

 

ל"כלכליסט" נודע כי מנכ"ל האוצר הפורש שני נענה לבקשתו של ראש הממשלה להמשיך בתפקידו בתור ראש הוועדה, גם בהליך השימוע וגיבוש המסקנות. גורמים בכירים באוצר מסרו כי הוא ירכז בעצמו את תהליך השימוע ואת ביצוע השינויים הדרושים במסקנות. "הודעתי לחיים שני שאני תומך ב־100% בהמלצות ועדת הריכוזיות", אמר שר האוצר שטייניץ.

 

כפי שנחשף ב"כלכליסט", מסקנות הביניים מכילות הפרדה מלאה ומוחלטת בין האחזקות הריאליות והפיננסיות, וכן שינויים בהרכבי הדירקטוריונים של המוסדות הפיננסיים. ועדת הריכוזיות נעזרה בעבודתה במודל הדרום קוריאני לפירוק פירמידות שליטה. 

x