$
בארץ

מתחם אוהלים נוסף ייפתח ביפו - בניסיון לצרף את ערביי ישראל למחאה

מאות הפגינו היום בתל אביב ובירושלים: "בן גוריון התגורר בצריף, ורק ביבי צריך שלוש דירות"

אסף גלעד, ליאור בן דוד וטל ליטמן 21:4827.07.11

בתל אביב צעדו הערב מאות אנשים משדרות רוטשילד לתחנה המרכזית החדשה, במטרה לתמוך באנשי מאהל לוינסקי, אותם מבקשת העירייה לפנות. במקום יש כרגע כ-15 אוהלים.

 

"באו אלינו אנשי הסיירת הירוקה באמצע הלילה, וביקשו מאתנו להתפנות. משלא הסכמנו - החרימו לנו את האוהלים. לחלק מהאנשים הם חילקו צווי פינוי", אמר אחד מתושבי המאהל.

 

כמה מתושבי האוהלים בשדרות רוטשילד העבירו אותם לרחוב לוינסקי. לדברי אחד מהם, "שני המאהלים, בלוינסקי וברוטשילד, כביכול לא חוקיים, אבל איכשהו העירייה מתנכלת למאהל בלוינסקי, כי הוא מחוץ לתודעה הציבורית".

 

ההפגנה בתל אביב, הערב ההפגנה בתל אביב, הערב צילום: אוראל כהן

 

המפגינים זכו למחיאות כפיים מצד עוברים ושבים, בהם עובדים זרים.

 

בתוך כך, מחר ייפתח מתחם אוהלים נוסף בגן השניים ביפו - במטרה לצרף את ערביי ישראל למחאה.

 

בירושלים צעדו הערב יותר מ-200 מפגינים ממאהל המחאה שברחוב קינג ג'ורג' לביתו הפרטי של ראש הממשלה בנימין נתניהו ברחוב עזה.

 

המפגינים קראו: "בן גוריון התגורר בצריף, בגין התגורר בדירת שלושה חדרים, ורק ביבי צריך 3 דירות"; "לביבי שלי שלוש דירות, שלוש דירות לביבי שלי. לולא היו לו שלוש דירות, אולי היתה גם דירה בשבילי". מיקום ההפגנה נקבע במחאה על תופעת "דירות הרפאים" - דירות ברחבי העיר שמשמשות להשקעה ואיש לא גר בהן.

 

בצהריים נפגש יו"ר ההסתדרות עופר עיני עם מארגני מחאת האוהלים בלשכתו. בתום הישיבה סוכם כי ההסתדרות תשתף פעולה באופן מלא עם מארגני המחאה בכל הנוגע לדרישות ודרכי הפעולה מול הממשלה.

 

בפגישה נטלו חלק יוזמי המחאה: סתיו שפיר, דפני ליף ויגאל רמבם. עוד השתתפו: ראשי התאחדות הסטודנטים בראשות איציק שמולי, ראשי תנועת "דרור ישראל", וארגונים חברתיים נוספים.

 

קודם לכן כינס עיני מסיבת עיתונאים בה הודיע על דרכי הפעולה שבכוונתו לנקוט לאור המחאה הגוברת בנוגע למצוקת הדיור והמצב החברתי. עיני קרא לראש הממשלה, בנימין נתיהו, למצוא פתרון למצוקת מעמד הביניים עד תום סוף השבוע הקרוב, ולא - תצטרף ההסתדרות למחאה "עם כל האמצעים העומדים לרשותה" החל מיום ראשון.

 

הפגנת יושבי האוהלים הפגנת יושבי האוהלים צילום: אריאל בשור

 

"המדינה התאהבה בכספי המיסוי, לא רק בכספים שהיא צריכה לגבות, אלא גם בכספים העודפים", אמר עיני. הוא

הסביר כי לדעתו, "המחאה נוצרה לאו דווקא בממשלה הזו, זה עוד מהתקופה בה בייגה שוחט היה שר האוצר.

 

הממשלה החליטה שממדינה שערבה לאזרחיה המדינה תהפוך קפיטליסטית. זה הלך והתרחב. אם פעם היה מעמד ביניים, היום הוא הולך ונגמר. היום זוג שעובד, משכיל, מרוויח שכר ממוצע, עדיין מוצא את עצמו לא גומר את החודש. הדבר הכי גרוע לאזרחים במדינה זה להרגיש שאין תקווה. זה הדבר הגרוע מכל. טוב שבאה המחאה הזו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x