$
קריירה

איך תדעו אם התקבלתם לעבודה?

"אנחנו נהיה איתך בקשר", "התרשמנו ממך" או "נתראה בקרוב" - מה באמת עומד מאחורי המשפטים האלה?

תומר פורת 22:3427.07.11

אין דבר קשה יותר מחוסר ודאות. כשיוצאים מראיון עבודה, תחושת הבטן לא תמיד יכולה לגלות לנו אם התקבלנו לתפקיד או לא. האם ניתן בכלל לדעת זאת ומתי נהוג להתקשר ולברר?

 

חיפוש עבודה אינו תהליך פשוט - בדרך כלל מדובר בעבודה עצמאית שלא מקבלים עליה שום פידבק, ואין לדעת אם המעשים שלנו מובילים לתוצאות.

 

"אנחנו נהיה איתך בקשר" או "אנחנו מראיינים מועמדים נוספים לתפקיד ולאחר מכן, נחליט". אלה משפטים שנאמרים בסוף הראיון בניסוחים שונים, וכל כוונתם היא שעכשיו הסתיים הראיון ושברגע זה אין למראיין שום דבר סופי לומר לכם.

 

השוטר ה"טוב" והשוטר ה"רע" - טקטיקות של מראיינים

 

שימו לב, גם רמזים בסגנון "התרשמנו ממך" או "נתראה בקרוב" לא מבטיחים שום דבר. כל מראיין והשיטה שלו. יש מראיינים שהטקטיקה שלהם היא להתחבר עם המרואיין כדי להגיע איתו לראיון טוב יותר – משוחרר ונטול מתחים. מראיינים כאלה לא יהססו לשאול בסוף הראיון על ציפיות השכר שלכם, גם אם הם יודעים שאין סיכוי שתתקבלו. שיטה כזאת יכולה להיות נעימה לשני הצדדים, אך היא עלולה לגרום למרואיין לפתח ציפיות בעקבות הראיון.

 

מראיינים שמחפשים מועמדים בעלי אופי מסוים, סבלנים או עקשנים, ינסו דווקא לשמור את כל הקלפים לעצמם בלי להסגיר מה הם חושבים. גם אם הראיון היה מצוין וגם אם עניתם על כל השאלות בנעימות ובצורה הנכונה, לא יהיה לכם שום מושג אם התקבלתם. כדאי לא להתייאש באמצע ראיון כזה ולהמשיך אותו עד הסוף מבלי להסגיר תחושה של תבוסה או ייאוש.

 

מי שהולך לראיונות עבודה רבים כבר יודע להבחין בין רמות הראיון השונות. הראיון הראשון בדרך כלל מתחיל במחלקת הגיוס של החברה, ולאחר מכן נערך ראיון רלוונטי יותר. חשוב לעשות רושם לא פחות ממצוין אצל כולם – מרכזת הגיוס הצעירה שלא תמיד בקיאה במונחים המקצועיים, ועד המנהל הישיר לתפקיד המדובר.

 

צריך לזכור שיש גם משתנים שלא תלויים במחפש העבודה – דרישות ספציפיות של המעסיק שלא צוינו במשרה, כימיה עם המראיין ועוד. הכי חשוב לצאת מראיון עבודה בחיוך ולהמשיך להותיר רושם טוב על המראיין ועל הסובבים, גם אם אתם בטוחים שלא התקבלתם – אתם הרי לא יכולים לדעת.

 

לכל מראיין יש שיטה משלו לכל מראיין יש שיטה משלו צילום: בלומברג

 

מתי מקובל להתקשר ולברר?

 

אין טווח זמנים אחיד שבו המעסיקים חוזרים למועמדים, הדבר משתנה מחברה לחברה. גם שיטת ההודעה שונה: יש כאלה שמרימים טלפון, יש כאלה שישלחו אליכם מכתב בדואר או במייל ויש כאלה שבכלל לא יטרחו לחזור אליכם עם תשובה. מומלץ לשאול בסוף הראיון בנימוס לגבי התקדמות התהליך – שאלה שמטרתה לברר בעדינות לגבי תקופת הזמן שסביר לקבל בה תשובה. כשתקופת הזמן הזו חולפת, מותר לכם להתקשר, או לשלוח מייל ולברר אם התקבלתם. אל תתקשרו באותו היום ובטוח שלא כדאי "לנדנד" בטלפון על בסיס יומי, זה לא יעבוד לטובתכם.

 

אם אתם מכירים מישהו שעובד בחברה בה רואיינתם, נסו להיעזר בו, אך בגבולות הטעם הטוב. קחו בחשבון שאיש הקשר לא תמיד יקבל מידע ולפעמים ההתערבות שלו יכולה להטריד את מי שאחראי על הגיוס למשרה, אז היו זהירים.

 

אל תעצרו את החיפושים

 

אל תמתינו לתשובה ממעסיקים. תהליך חיפוש עבודה אורך בין שלושה עד חמישה חודשים בממוצע, ואם אתם מחפשים תפקיד בכיר, הוא עשוי לארוך בין שישה לתשעה חודשים בממוצע.

 

כדי להיות האחד שמתקבל, אסור להפסיק: אל תפסיקו לחפש עבודה רק בגלל שאתם ממתינים לתשובה, זה לגיטימי ואף אחד לא מצפה מכם שתפסיקו. קבלת תשובה עשויה לקחת זמן רב – בין מספר ימים ועד לכמה שבועות - זמן שבו תוכלו להמשיך לשלוח קורות חיים ולהגיע לראיונות עבודה.

 

הכותב הוא סמנכ"ל לקוחות פרטיים ומומחה לניהול קריירה ב-AllJobs דרושים

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x