$
בארץ

הפיצוץ בבניין בנתניה: 11 בני אדם נפצעו, שניים באורח בינוני

בניין קרס חלקית ברחוב פנקס, שניים נפצעו בינוני ו-9 קל - רובם עובדים זרים מסין. לאחר הקריסה, נשמעו פיצוצי משנה: "ראינו להבות גדולות ופטריית עשן". ההערכה: תקלה בחשמל גרמה לפיצוץ

ynet 20:58 15.07.11

 

האימה שבה לנתניה: פיצוץ עז אירע הערב (ו') בבניין ברחוב פנקס באזור התעשייה בעיר, וחלק מהמבנה קרס. ממד"א נמסר כי 11 בני אדם נפגעו, מצבם של שניים מוגדר בינוני ותשעה נפצעו באורח קל. רוב הפצועים הם עובדים זרים מסין, שגרים בקומה השנייה. מחקירה ראשונית עולה כי הפיצוץ אירע בקומה הראשונה של המבנה, ככל הנראה בשל תקלה במערכת החשמל.

 

סמוך לשעה 20:45 דווח על פיצוץ עז שנשמע ברחוב והורגש גם בשכונות סמוכות. כוחות גדולים של משטרה ומד"א הגיעו למבנה, שבקומתו הראשונה שוכנת מסעדה.

 

 ממד"א נמסר כי במבנה, הנמצא בסמוך לאולם אירועים, נשמעו פיצוצי משנה. חפצים ושברי זכוכיות עפו כתוצאה מהפיצוץ למרחק של עשרות מטרים - אחד מהם נתקע על חוטי חשמל. גם פרגולה שנמצאה מחוצה לו עפה למרחק גדול. מעוצמת הפיצוץ קרסה גם גדר ההפרדה בין הנתיבים בכביש הסמוך, ורחוב פנקס נסגר לתנועה.

 

ההערכה הראשונה של המשטרה היא כי תקלה במערכת חשמל גרמה לקריסתו החלקית של המבנה, אבל רק לאחר חקירת כוחות הכיבוי אפשר יהיה לדעת בוודאות מה הביא לפיצוץ.

 

ב-17 ביוני התפוצץ בלון גז במבנה ברחוב הרצל בנתניה. בפיצוץ נהרגו ארבעה בני-אדם - שלוש נערות ועובד במסעדה במקום. הרס רב נגרם במקום בו התגוררו מאות משפחות.

 

 

 

x