$
בארץ

בחירייה יוקם המפעל הגדול ביותר במזה"ת למיחזור פסולת ביתית

לאחר עיכוב של שנה, אישר בית המשפט העליון את ההסכם שנחתם בין פארק המחזור חירייה ומפעל נשר שנועד להקמת מפעל מיון והפרדת פסולת וייצור rdf - תחליף לדלק מזהם. עלות הקמת המפעל: 200 מיליון שקלים

ההסכם שנחתם לפני כשנתיים בין האיגוד לחברת נשר אודות הקמת המפעל הגדול ביותר במזרח התיכון ואחד המפעלים הגדולים בעולם לטיפול בפסולת ביתית, קיבל השבוע את אישורו של בית המשפט העליון.

 

עו"ד דורון ספיר יו"ר פארק המיחזור חירייה אומר כי מדובר בפרויקט הסביבתי הגדול ביותר
שנעשה בישראל עד כה. לדבריו, "מפעל המחזור, שיוקם בחירייה בעלות של כ- 200 מיליון שקלים, יקלוט 1,500 טונות אשפה ביתית ביום – כמחצית מכמות האשפה שמגיעה היום לפארק המחזור בחירייה. בהליך הייצור יופרד חומר בעל ערך קלורי גבוה - כגון עץ, פלסטיק, טקסטיל, קרטון, נייר - ממנו יופק חומר בעירה יבש בשם RDF (Refuse Derived Fuel). החומר מוגדר על ידי המשרד להגנת הסביבה כאמצעי ידידותי לייצור אנרגיה ירוקה מכיוון שאינו פולט מזהמים ורעלים כמו הדלק".

 

חברת נשר תקים ותתפעל את המפעל שיוקם בסוף 2012, ואיגוד ערים דן לתברואה, המתפעל את פארק המחזור חירייה, ישקיע בתשתיות, יקבע את הסטנדרטים לתפעול ויפקח על עמידה בהם.

 

הליך הקמת המפעל החל לפני כשנתיים כאשר האיגוד ומפעל נשר חתמו על הסכם עקרונות. לפי התקנות, האיגוד רשאי היה לקיים את ההתקשרות עם מפעל נשר מתוקף הפטור של ספק יחיד ולכן לא יצא במכרז. למעשה, התוקף ניתן מאחר ומפעל נשר הוא היחיד המסוגל לקלוט rdf ולהשתמש בו כחומר בעירה במתקנים.

 

בשנת 2010 הגישה חברה בשם "חן המקום" עתירה לבית המשפט בטענה כי לצורך הקמת המתקן בחירייה, יש לפרסם מכרז בעוד האיגוד ונשר טענו שלא ילכו למהלך כזה במידה והם לא יהיו אחראים באופן ישיר על המהלך כולו.

 

בית המשפט המחוזי לא קיבל את הטענה הזו ואמר כי האיגוד חייב לפרסם מכרז. האיגוד הגיש ערעור לבית המשפט העליון ובסוף חודש מאי 2011 נערך דיון בבית המשפט. במסגרת הדיון הנחו השופטים חיות אסתר, פוגלמן עוזי ועמית יצחק את הצדדים להגיע להסכמה לאור העובדה כי מדובר בפרויקט מיוחד, ראוי וחשוב מאין כמוהו שיתרום רבות למען הסביבה.

 

לאור דברי השופטים, ובעקבות מו"מ שנוהל הגיעו הצדדים להסדר ולפיו בוטל פסק הדין של בית המשפט המחוזי בתל אביב, אושרה ההתקשרות בין האיגוד בין חברת נשר להקמתו והפעלתו של המפעל, ונקבע כי המפעל יטפל בכמות של עד 540000 טון אשפה בשנה מתוכם התחייבה חברת נשר להגיע לשיעורי מחזור של כ- 50 אחוזים לפחות. בית המשפט העליון קבל כאמור את ההסכמה בין הצדדים, ביטל את פסק הדין של המחוזי ואישר למעשה את תחילת הדרך להקמת המפעל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x