$
בארץ

ראיון "כלכליסט" - בעלי סלקט: "הזכייה נפלה עלינו בהפתעה"

אחרי שבוע מתוח שבסופו קיבלו הזדמנות נוספת להפוך לחברת הסלולר החמישית של ישראל, בעלי המניות בסלקט תקשורת חוגגים. מייקל גלפנד: "נספק לצרכן הישראלי שירות סלולרי אמין וזול", שוקי גלייטמן: "נגבש את צעדי ההמשך בשבוע הבא"

הדר קנה וגילעד נס 10:2201.06.11

"אנחנו מבטיחים לספק לצרכן הישראלי שירות סלולרי אמין וזול". כך אמר אתמול ל"כלכליסט" מייקל גלפנד, היזם שעומד מאחורי חברת סלקט תקשורת, שקיבלה השבוע הזדמנות נוספת להפוך לחברת הסלולר החדשה שתיכנס לשוק הישראלי בשנה הבאה.

 

בשיחה מביתו שבוושינגטון, ביום עמוס שיחות טרנס־אטלנטיות
עם הצוות המטפל מטעמו בהתמודדות על הרישיון בישראל, ציין גלפנד כי טרם קיבל את ההכרזה הרשמית על כך שהחברה שלו תחליף את מרתון של חזי בצלאל, אך הכרזה שכזו צפויה "בתוך שעות".

 

גלפנד הוא הבעלים של חברת הסלולר Blue Wireless, המספקת שירות סלולרי על בסיס רשת CDMA (בדומה לרשת הישנה של פלאפון) במספר ערים במדינות ניו יורק ופנסילבניה. בנוסף הוא שותף בחברה המחזיקה בתחום תדרים בקנדה, הצפויה להקים רשת באחד המחוזות במדינה. Blue Wireless אינה מפעיל וירטואלי הנסמך על רשת של מפעיל קיים, אלא חברה שהציבה אנטנות סלולריות ותשתית תקשורת משלה. למרות זאת, היא נהנית מעקרון הנדידה, שלפיו מחויבות ספקיות הסלולר האמריקאיות לאפשר ללקוחות הספקיות הקטנות יותר להתחבר לרשתותיהן במקומות שבהם לא קיים כיסוי של חברת הסלולר המקומית.

 

גלפנד, בן 68, רופא בהשכלתו, מבקר באופן קבוע בישראל, ומגלה כי הכניסה לתחום הסלולר המקומי אינה המיזם העסקי הראשון שלו כאן. "לפני שנים רבות הייתי מעורב בתכנון ובהקמה של מרפאות החוץ הראשונות שעסקו בהמודיאליזה (סילוק רעלים מהכליה באמצעות שימוש בכליה מלאכותית המסננת את הדם הנגוע ומשיבה אותו נקי לחולה - ג"נ), ולשמחתי לאחר מכן בתי החולים הקימו מחלקות שכאלה בעצמם".

 

את שותפו לחברה, לואיס מייברג, מגדיר גלפנד כ"חבר ותיק", ואפילו שוקי גלייטמן, הגורם הישראלי ששולב בחברה, הפך לידיד טוב. גלייטמן עצמו, מי שהיה בעבר המדען הראשי, התייחס אתמול גם כן לתפנית במכרז התדרים, והודה כי "הזכייה במכרז נפלה עלינו בהפתעה. אנחנו עוד לא מגובשים, אבל בשבוע הבא יגיע מייקל גלפנד ארצה ונגבש את צעדינו הבאים".

 

חבילות ללא התחייבות

 

כשהוא מתבקש להגיב לטענות שנשמעו על חוסר ניסיונו בתחום התקשורת לעומת הזוכה השנייה בתדרים, מירס, מזכיר גלפנד כי הוא עוסק בתחום הסלולר כבר מ־1986. אז הוא היה מעורב באחת החברות הראשונות שרכשו תדרים. על ביצועי נכסי התקשורת הקיימים שלו הוא מעדיף לא להרחיב, ומסתפק בהצהרה כי "אנחנו חברה פרטית ולכן אני לא מחויב לדווח על מצבנו, אבל אני יכול להגיד שהפעילות הנוכחית קיימת כבר יותר מחמש שנים, ומציגה באופן קבוע גידול בתוצאות שלה".

 

Blue Wireless מציעה ללקוחותיה חבילות ללא התחייבות, כאשר תמורת תשלום של 18–49 דולר לחודש יכולים מנוייה לשוחח באופן חופשי עם לקוחות אחרים ברשת, ולקבל מספר דקות נוסף לשיחות עם לקוחות מחוץ לרשת. שירותי התקשורת בארצות הברית מוצעים לצרכנים בחלוקה לחבילות שונות התלויות באופי השיחות — מקומיות או ליעדים בחו"ל.

 

שכפול של חבילות התקשורת הללו כפי שהן אינו ישים בישראל, אך האם גלפנד מתכוון ליישם כאן מודל של חבילות ללא הגבלה?

"למען האמת, אנחנו עוד לא יודעים. נסיים קודם עם הצעדים הנדרשים לקבלת הרישיון בפועל, ואז נוכל לדבר על הנושאים הללו. בכל מקרה אני מבטיח שנהיה הוגנים".

 

מכשולים רגולטוריים באופק

 

לאור זכייתם יצטרכו אנשי סלקט להחליט כיצד לנהוג עם העתירה שהגישו בעצמם ביום חמישי שעבר לפסילת זכייתה של מירס ברצועת התדרים השנייה. לטענתם, האחרונה לא עמדה בתנאי בסיסי במכרז, שלפיו נדרש מינימום של אחזקות ישראליות בחברה. "נהוג בעולם המכרזים שהגופים שזכו במכרז מחויבים לעמוד בתנאיו גם לאחר שהוכרזו כזוכים, וכמובן שאם נדמה לנו שאחד מהם לא עומד בתנאים, אנחנו צריכים לפעול בנושא", מסביר גלפנד.

 

האם פסילתה של מרתון והאפשרות שסלקט תיכנס במקומה ייתרו את העתירה? "אני לא יכול לתת לך תשובה משפטית, שכן הנושא עדיין לא ברור והצוות המשפטי שלי בוודאי יעזור לי להכריע בנושא, אך ניתן להניח שאם יהיה לנו רישיון, לא יהיה טעם להמשיך עם העתירה הזו", אומר גלפנד. שותפו גלייטמן הוסיף, כי "עוד לא גיבשנו עמדה האם להמשיך בעתירה או שלבטלה".

 

מלבד תחרות עתידית בחברות הקיימות, מפעיל סלולרי חדש נדרש לעבור גם מכשולים רגולטוריים, בדמות הגבלת היכולת להציב אנטנות בהיקף הנדרש לכיסוי כלל־ארצי. "אני מודע לבעיות הללו, אנחנו יודעים שלא יהיה קל מהבחינה הזו, אבל אנחנו מאמינים שעם הרבה עבודה קשה ואמו

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x