$
בארץ

נתניהו דחה את הדיון על העלאת שכרו של נגיד בנק ישראל

הממשלה אמורה היתה לאשר היום את העלאת השכר ל-64 אלף שקל, אך חלק מהשרים התנגדו מחשש שתגרור העלאות שכר נוספות בבנק

תומר אביטל 16:03 29.05.11

 

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, דחה את הדיון על העלאת שכרו של נגיד בנק ישראל. חלק מהשרים הביעו התנגדות להצעה, ובתום הדיון הודיע נתניהו כי יערוך את הדיון בנושא במועד אחר. במהלך ישיבת הממשלה תהו השרים האם עליית שכרו של הנגיד תגרור העלאות שכר נוספות של בכירים בבנק, וביקשו הבהרות לגבי ההצעה.

 

הממשלה אמורה היתה לאשר את ההצעה להעלות את שכרו החודשי של נגיד בנק ישראל לכ-64 אלף שקל. כיום צמוד שכרו של נגיד בנק ישראל לשכר שרי הממשלה ומסתכם בכ-38 אלף שקל. לבקשתו של הנגיד סטנלי פישר, העלאת השכר המתוכננת לא תחול עליו, אלא רק על שכרם של הנגידים שימונו לתפקיד אחריו.

 

מטרת הצעה היא לאפשר לבנק ישראל לגייס לתפקיד הבכיר ביותר שלו אנשים איכותיים מהמגזר הפיננסי.

 

ההצעה מעוגנת בחוק בנק ישראל החדש, הקובע כי "הממשלה תקבע את השכר ואת תנאי השירות של הנגיד". אישור ההצעה בממשלה צפוי להעלות במידה ניכרת גם את שכרו של המשנה לנגיד בנק ישראל, שכן החוק החדש קובע כי שכרו של המשנה לנגיד יהיה בשיעור של 90% משכר הנגיד.

 

‫‫מבנק ישראל נמסר בתגובה: "‫‫ההצעה שעמדה בפני הממשלה אושרה על ידי הממונה על השכר במשרד האוצר.‬‬ ‫‫בבנק ישראל סבורים כי ההצעה שעומדת בפני הממשלה הולמת, ובמידה ותתקבל תאפשר בעתיד לאתר את המועמדים הטובים ביותר לתפקיד החשוב של נגיד בנק ישראל. רמת השכר שהוצעה מבוססת על שכר נושאי משרה בכירים בשירות הציבורי, דוגמת נשיא אוניברסיטה ומנהל כללי של חברה ממשלתית בדירוג הגבוה ביותר".

x