$
בארץ

בלעדי ל"כלכליסט" - הרפורמה בתיכונים: הוותק יישאר, גמולי ההשתלמות יורחבו

פריצת הדרך שהושגה בין ארגון המורים לאוצר נחשפת: המורים יזכו למענקי הצטיינות, למדרגות קידום ולתוספת של 42% לשכר - מבלי לפגוע במסלולי הוותק ובשאר התנאים הקיימים. בתמורה יעבדו 16 שעות נוספות בשבוע ויחתימו שעון נוכחות

אחרי שבוע של שמועות, "כלכליסט" חושף את מלוא פרטי הרפורמה בתיכונים. במסגרת פריצת הדרך שהושגה בדיונים בין משרד האוצר לארגון המורים לפני כשבוע וחצי, הוסכם כי תוספות השכר לא יבואו על חשבון מסלולי הוותק של המורים: הוותק המואץ, שדרישת האוצר לוותר עליו עמדה במוקד הפיצוץ במשא ומתן, יישאר כפי שהיה, וגמולי ההשתלמות צפויים אף להתרחב.

 

כפי שפורסם בעבר, במוקד תוכנית "עוז לתמורה" עומדת תוספת של 42% לשכר המורים, שבתמורה יתחייבו לעבוד 40 שעות בשבוע (בניגוד ל־24 היום). החלוקה תהיה כזו: 24 שעות פרונטאליות, 6 שעות פרטניות, ו־10 שעות שהיה בבית הספר. המעקב אחר שעות העבודה יבוצע באמצעות החתמת שעון.

 

 

בנוסף יעמדו בפני המורים אפשרויות קידום בסולם של ארבע דרגות: כל תפקיד נוסף שימלא המורה - כגון רכז שכבה, רכז מקצוע, או מחנך - יזכה אותו בנקודות, ואם יגיע לרף מסוים, יקבל העלאה. עוד סוכם, כי מחצית מהמורים יקבלו מענקי הצטיינות שינועו בין 3,600 ל־8,000 שקל בשנה.

 

בשנה הבאה תיושם הרפורמה ב־50 בתי ספר, ותורחב בהדרגה בארבע השנים הבאות, עד שבשנת הלימודים תשע"ו תחול על כל התיכונים שמוריהם חברים בארגון המורים. כשתיושם במלואה צפוייה הרפורמה לעלות למשק כ־3 מיליארד שקל בשנה, מה שירחיב את בסיס התקציב לחינוך בכ־9%, ל־37 מיליארד שקל בשנה. בנוסף, משרד החינוך יקצה תקציב חד־פעמי להתאמת בתי הספר לרפורמה.

 

בשבוע שעבר פרסם יו"ר ארגון המורים, רן ארז, הודעה למורים שבה קרא להם להתעלם מהשמועות בתקשורת על ויתור על גמולי ההשתלמות. ממשרד החינוך, משרד האוצר וארגון המורים נמסר כי פרטי הרפורמה יפורסמו במלואם עם החתימה על ההסכם, שצפויה להתרחש בימים הקרובים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x