משרד התמ"ת לא גבה שקל בפרויקט השבת החובות שלו
ל"כלכליסט" נודע כי המשרד פועל לחידוש הפרויקט להשבת מענקים שקיבלו מפעלים שלא עמדו בתנאי ההתחייבות
משרד התמ"ת לא הצליח לגבות ולו שקל אחד במסגרת תוכנית השבת החובות שלו שהושקה ביולי 2010. מדובר בפרויקט של מרכז ההשקעות להשבת חובות בעלי פוטנציאל גבייה ממפעלי תעשייה שקיבלו מענקים מהמרכז, אך לא עמדו בהתחייבויות שלקחו על עצמם.
לפי התוכנית, ישיבו המפעלים את החוב בתמורה להנחה דו־שלבית: הנחה ראשונה, שעשויה להפחית עשרות אחוזים מיתרת החוב, היא העברת החוב ממסלול ריבית פיגורים למסלול ריבית צמודה למדד. השלב השני הוא הנחה של 15% על שיעור הריבית הצמודה למדד. ממשרד התמ"ת נמסר כי שיעור ההנחה הכולל עשוי להגיע עד 70% מהיקף החוב. הפרויקט היה אמור להימשך שלושה חודשים בלבד, אלא של"כלכליסט" נודע כי משרד התמ"ת פועל לחדש את הפרויקט שכבר הסתיים לפני חמישה חודשים.
לפי התוכנית, נגד חברות שלא יסדירו את חובן במהלך תקופת המבצע יינקטו אמצעי אכיפה על פי פקודת המסים, לרבות צווי עיקול לבנקים, מינוי כונסי נכסים ועוד.
מדובר בחובות של כ־1.5 מיליארד שקל, מהם מיליארד שקל חובות אבודים, כך שהחובות שסביר לגבותם מסתכמים בחצי מיליארד שקל.
ממשרד התמ"ת נמסר: "בעקבות הפרויקט פנתה שורת מפעלים כדי להסדיר ולברר את ענייניה מול המשרד. המשרד נמצא בתהליכי בדיקת טענות המפעלים. אם יתבררו כלא מוצדקות, המשרד יפעל לגביית החוב".


