$
בארץ

כחלון: "אנו מצפים שהמחירים בשוק הסלולר יירדו באופן משמעותי"

שר התקשורת במסיבת עיתונאים לרגל זכייתן של מירס ואקספון: "בשנים הקרובות הכוח הולך לחזור ללקוח, לצרכן הפרטי. החברות יצטרכו לרדוף אחרי הצרכנים, לפנק אותם". חזי בצלאל: "אנחנו רוצים להפוך לחברה של העם, משהו בסגנון של טבע. פטריק דרהי: "הדרך היחידה שלנו להשיג את מספר הלקוחות הדרוש היא להפחית את המחירים"

כתב כלכליסט 10:4912.04.11

"כשאנחנו רואים את הסכומים שהזוכים הוציאו - אנו מבינים שהם מאמינים בשוק התקשורת, בצרכנים ובמשק" - כך אמר היום שר התקשורת, משה כחלון, במסיבת עיתונאים שערך לרגל זכייתן אמש של מירס ואקספון במכרז התדרים הסלולריים. במסיבת העיתונאים השתתפו, בין השאר, גם פטריק דרהי, הבעלים של מירס, וחזי בצלאל, הבעלים של אקספון. 

 

שר התקשורת אמר כי "ההערכה שלי היא שזהו המכרז האחרון שיכול לצאת בישראל. אנחנו מצפים שתהיה הוזלה משמעותית לצרכנים". לדבריו, "תמיד האדם החלש מממן את החזקים. זה דבר שצריך לעבור מהעולם, ובאמצעות המכרז הזה נחסל את התופעה הזאת. התחרות תהיה על כיסו של הצרכן הפרטי, של משקי הבית. בשנים הקרובות הכוח הולך לחזור ללקוח, לצרכן הפרטי. החברות יצטרכו לרדוף אחרי הצרכנים, לפנק אותם".

 


כחלון הוסיף: "היעד הבא שלנו הוא סיום הפס הרחב - שכל אדם במדינת ישראל יקבל פס רחב של 100 מגה, לא משנה אם הוא גר ברמת השרון או באופקים. בכל מקום שבו יהיו כשלים - אנחנו מתערב. אני שמח שהממשלה התערבה בשוק הסלולר, בשוק הטלוויזיה - ובשוק האינטרנט.

 

"יש לי בשורה לירוקים - אין לנו שום כוונה ליצור יער של אנטנות בישראל. אנחנו פועלים לכיוון של שיתוף אתרים. נושא איכות הסביבה חשוב לנו. אנחנו נוודא שלא יהיו יותר מדי תרני אנטנות בארץ".

 

מנכ"ל משרד התקשורת, עדן בר-טל, אמר: "ניסו לשכנע אותנו שאין מקום לעוד שתי חברות. ואולם השר החליט שצריך לתת לשוק להחליט. המכרז מראה שהשוק החליט שיש מקום לעוד שתי חברות".

 

בצלאל אמר: "אנחנו רוצים להפוך לחברה של העם, משהו בסגנון של טבע. אנחנו רוצים לקשור את האדם לחברה".

 

דרהי אמר כי "לא ציפיתי שהמחיר יהיה כל כך גבוה. ואולם ככל שהמחיר שנקבע גבוה יותר - כך נצטרך להיות יותר אגרסיביים. והדרך היחידה שלנו להשיג את מספר הלקוחות הדרוש היא להפחית את המחירים".

 

כאמור, אמש, לאחר תהליך התמחרות אינטנסיבי שארך כ-10 שעות, זכו החברות מירס ומרתון טלקום (אקספון) במכרז התדרים שפרסמה המדינה להכנסת מפעילים סלולריים חדשים. מרתון תשלם 710 מיליון שקל עבור רצועת התדר בה זכתה, ומירס תשלם עבור הרצועה שבה זכתה סכום של 705 מיליון שקל .

  

לשם השוואה, שלוש חברות הסלולר הגדולות שילמו בשנת 2002 סכום של 44-55 מיליון דולר (כל אחת), כלומר כ-230-200 מיליון שקל, תמורת תדרים לדור השלישי, ובנוסף הן משלמות בכל שנה כ-15 מיליון שקל עבור המשך השימוש בתדרים. 

 

עם זאת, מדובר בסכום שיופקד כערבות במשרד התקשורת, ועם כל עלייה בנתח השוק של כל חברה במגזר הפרטי בשיעור של 1%, היא תקבל בחזרה שביעית מהסכום ששילמה עבור התדרים. מכאן שעלות רכישת התדרים עבור החברות תהיה, אם יצליחו לגרוף בתוך כמה שנים לפחות 7% מהשוק הפרטי, כמה עשרות מיליוני שקלים, שכן העלות תכלול מחיר מינימום של 10 מיליון שקל ואת הריבית שתשלמנה החברות לגורמים הפיננסיים שיאפשרו להן להפקיד את הערבות. 

 

שתי החברות שפרשו מהמכרז לפני ההגעה לקו הסיום היו גולן טלקום, של מיכאל גולן וגזביה ניאל, וסלקט תקשורת של מייקל גלפנד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x