$
בארץ

משרד התקשורת נזף בפרטנר: עיכבה מעבר לקוחות לחברות מתחרות

על פי תלונות של לקוחות החברה, נציגי השירות התעכבו בפתיחת הטלפונים ל-SIM חיצוני - פעולה המאפשרת מעבר עם המכשיר לחברה מתחרה וחיסכון בשיחות בחו"ל

גילעד נס 17:48 16.03.11

 

החל מתחילת השנה נאסר על חברות הסלולר לבצע בטלפונים הסלולרים נעילת SIM, כלומר מניעת האפשרות להכניס למכשיר שנרכש מחברה מסויימת כרטיס SIM של חברה אחרת. בנוסף, לקוח החברה המבקש לפתוח את המכשיר שקנה מהחברה בעבר לכל SIM יקבל מהחברה שירות שכזה בחינם.

 

עם זאת, תלונות שהגיעו למשרד התקשורת כנגד חברת פרטנר העלו שהחברה אינה מקיימת במלואן את ההוראות, וחלק מהלקוחות המבקשים לפתוח את מכשירים לכרטיס SIM של חברה אחרת לא נענים בידי נציגי החברה. אגף הפיקוח והאכיפה של משרד התקשורת יצר קשר עם נציגי פרטנר, והחברה מסרה כי יבוצעו פעולות לתדרוך נציגי השירות בנושא ולרענון ההוראות.

 

משרד התקשורת הודיע היום (ד') כי פרטנר נדרשת להסדיר בהקדם, ולא יאוחר מסוף החודש הנוכחי, את הנושא, ויקיים ביקורת נוספת בחברה בחודש אפריל.

 

מפרטנר נמסר בתגובה: "פרטנר ממלאה אחר הוראת החוק במלואה. בניגוד לטענת משרד התקשורת, חוק ההסדרים אינו קובע מועדים לפתיחה. כל המכשירים החדשים הנמכרים בחברה כבר פתוחים ל-sim זר, ולקוחות קיימים המבקשים לפתוח את מכשירם נענים במהירות האפשרית, ומרביתם מקבלים מענה מיידי".

 

פתיחת המכשיר ל-SIM שאינו של החברה שהנפיקה אותו מאפשר ללקוח להצטרף עם מכשירו הקיים לחברה מתחרה, אך גם אם אין בכוונת הלקוח לעזוב את החברה הנוכחית שלו, הוא יכול להשתמש בכרטיס SIM של חברה זרה בעת שהוא נמצא מחוץ לישראל ולהינות ממחירים זולים יחסית לשיחות נכנסות ומקומיות במדינה בה הוא שוהה. עד לכניסתה לתוקף של ההוראה שאסרה על חסימת SIM גבו חברות הסלולר סכומים שנעו בין 70 ל-90 שקל עבור הפעולה, לאחר שבעבר משרד התקשורת כפה עליהן לספק שירות שכזה, אך לא קבע כי יבצעו אותו בחינם.

x