$
בארץ

"נהג שנכנס לת"א בבוקר מפסיד 200 שעות בשנה"

ראש מינהלת הנתיב המהיר הציג בפני שר התחבורה את פעילות הנתיב בכניסה לת"א. לדבריו, "הנהגים שנכנסים לת"א מאבדים זמן עבודה תוך זיהום הסביבה"

ליאור גוטמן 13:4127.12.10

ניצן יוצר, ראש מניהלת פרויקט הנתיב המהיר, הציג היום (ב') בפני שר התחבורה ישראל כץ את פעולת הנתיב המהיר בכניסה לתל אביב. "נהג שנכנס לתל אביב בבוקר מפסיד 200 שעות בשנה. מדובר בחמישה שבועות של שמונה שעות עבודה ביום. זה זמן עבודה שהולך לאיבוד שמתבצע עם מנוע עובד שמזהם את הסביבה" אמר יוצר.

 

לדבריו, בישראל נחוצים שני חוקי משחק חדשים. "הראשון הוא תחבורת אוטובוסים שמיועדת לאנשים שמחזיקים מכוניות. כיום רק שניים או שלושה אנשים בעלי רכב פרטי ויתרו עליו לטובת תחבורה ציבורית, ואנחנו צריכים תחבורה ציבורית שתעבוד תחת ההנחה שאנשים יותרו על הרכב הפרטי". חוק המשחק השני לשיטתו של יוצר הוא ניהול ביקושים של מערכת הכבישים הקיימת. "הנתיב המהיר הוא אחד מהם – כיוון שהאגרה בנתיב היא דיפרנציאלית מדובר בניהול התנועה, זאת בניגוד לאגרה שנגבית בכביש 6 או במנהרות הכרמל שם האגרה מטרתה להחזיר השקעה של בעלים", אמר.

 

השר כץ התייחס גם הוא לפעילות הנתיב. "אחד הדברים הכי חשובים עבורי בנתיב המהיר הוא האפשרות לתת נסיעה חינם לאוטובוסים. זו ההוכחה שמטרת הנתיב היא לעודד את הצפיפות של כלי רכב בכביש, ובכך גם את זיהום אויר. אם אדם רוצה לתרום להקטנת הצפיפות הוא לא חייב לשלם את הנסיעה בנתיב כי האלטרנטיבה מאוד ברורה – להחנות את הרכב חינם ולהיכנס עם מיניבוס לתוך תל אביב", אמר כץ. 

 


 

הנתיב ייפתח לרשות הציבור ב-7 בינואר. מדובר בנתיב האגרה הראשון בישראל, שישתרע לאורך כ-13 ק"מ מאזור נתב"ג למחלף קיבוץ גלויות שבדרום איילון. עלות הנסיעה תחל ב-7 שקלים, כאשר גובה האגרה ייקבע ביחס לעומס התנועה בנתיב. זכיינית הפרויקט, חברת שפיר הנדסה, מחויבת להעמיד לרשות הנוסעים מהירות נסיעה מינימלית של 70 קמ"ש, ובמקרה של אי עמידה בתנאי הנוסעים יהיו פטורים מתשלום. חברת אורד סיפקה לשפיר הנדסה את מערכות בקרת התנועה והאגרה, שהיקפן נאמד ב-120 מיליון שקל.

 

כץ הוסיף ופירט על המהלכים הנעשים היום במטרה לפתור את בעית עומס התנועה. "בגוש דן מתקיימים מספר פרויקטים שאמורים לשחרר את הגודש בכבישים. אחד מהם הוא הנתיב המהיר. השני הוא אכיפה אלקטרונית בנתיבי התחבורה הציבורית, באמצעות מצלמות שיתעדו את העבירה. השלב השלישי הוא הרפורמה בתחבורת האוטובוסים  ופרויקט האוטובוסים הגדולים. חלק משמעותי יש לרכבת בגוש דן - התקבלה החלטה מתוקצבת שמטילה על נתע להקים את הרכבת הראשונה בתל אביב בהיקף של 11 מיליארד שקל", אמר כץ. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x