$
בארץ

מהפכת המיחזור יוצאת לדרך – חוק האריזות אושר לקריאה שנייה ושלישית

המשמעות - על היצרנים והיבואנים תוטל אחריות ישירה לאסוף ולמחזר את פסולת האריזות של מוצריהם. השר להגנת הסביבה: "יישום החוק יוסיף אלפי מקומות עבודה חדשים למשק"

רויטל חובל 13:4320.12.10

ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה הבוקר (ב') לקריאה שנייה ושלישית את חוק האריזות של המשרד להגנת הסביבה. לפי החוק, על היצרנים והיבואנים בישראל תוטל אחריות ישירה לאסוף ולמחזר את פסולת האריזות של מוצריהם.

 

בישיבה היום אישרה הוועדה סעיפים הנוגעים לעיצומים הכספיים שיוטלו

על מפרי החוק, זאת לאחר שבדיון הקודם אושר הסעיף הקובע כי מה-1 בינואר 2020 לא תוטמן יותר פסולת אריזות, כשמשמעות הדבר היא כי בתוך פחות מ-10 שנים מצפה המשרד להגנת הסביבה כי כל פסולת האריזות תועבר למחזור או לייצור אנרגיה מתחדשת.

 

השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן: "ישראל מצטרפת היום למדינות המתקדמות בעולם. במקום לקבור באדמה בכל שנה חומרי גלם בשווי מילארד שקלים, האריזות ייאספו מבתי האזרחים וימוחזרו. יישום החוק יוסיף אלפי מקומות עבודה חדשים למשק והטלת אחריות על היצרנים והיבואנים למחזר את הפסולת תאפשר לציבור הרחב לקחת חלק פעיל בתהליך המחזור, באמצעות הפרדת הפסולת לפחים שונים."

 

כזכור, הצעת חוק האריזות הממשלתית מבוססת על הצעת החוק הפרטית שניסחה עמותת אדם טבע ודין ולפיה, יעדי המיחזור הם: יעד מיחזור כולל בתוך 4 שנים - 60% ויעדי מינימום לפי חומרים בתוך 4 שנים: קרטון - 60%; נייר - 60%; זכוכית - 50%; פלסטיק - 22.5%; עץ - 12%

 

עו"ד עמית ברכה, מנכ"ל אדם טבע ודין בירך את השר להגנת הסביבה על קידום והובלת חוק האריזות ואמר: "אישור חוק האריזות במליאת הכנסת יהווה צעד חשוב בדרך להשלמת מהפכת המיחזור בישראל. אין ספק כי חוק זה בצירוף חוק הפיקדון והצעת חוק פסולת אלקטרונית שמקודמת בימים אלו, יצעידו את ישראל לרשימת המדינות המערביות, אשר מבינות את חשיבות הטיפול בפסולת ורואות בכך משאב".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x