$
בארץ

מכתשים אגן מתכוונת לסגור פסי ייצור ולפטר עובדים

משמעות הצעד הוא כי החברה ככל הנראה תפסיק לייצר חלק מן החומרים בארץ. העובדים טוענים כי אינם מתנגדים להתייעלות, אך דורשים תהליך של פרישה מרצון. הבוקר צפויים הצדדים להיפגש והנהלת החברה תציג את תהליך הארגון מחדש בפירוט

מיקי פלד 07:1121.10.10

מכתשים אגן מעונינת לסגור חלק ממתקני הייצור שלה בארץ ולפטר את העובדים בהם. כך נרמזו עובדי מכתשים אגן על ידי מנכ"ל החברה, ארז ויגודמן. הצדדים נפגשו אתמול לאור העסקה הנרקמת במסגרתה חברת כימצ'יינה עשויה לרכוש 70% ממכתשים לפי שווי חברה של 2.7 מיליארד דולר.

 

בפגישה אתמול בה נכחו כ־25 איש, נציגי ההסתדרות והוועדים, ויגודמן ועוזריו, הוזכרו דרישות בעלי החברה, נוחי דנקנר, ל"צעדי התייעלות משמעותיים". ויגודמן העדיף שלא לחשוף את המספרים והתפקידים של העובדים אותם מעוניינים לפטר, מה שגרם לתרעומת בקרב נציגי העובדים ולסיום הישיבה. היום בשעות הבוקר צפויים הצדדים

ארז ויגודמן ארז ויגודמן צילום: צביקה טישלר

להיפגש שוב במטה ההנהלה באיירפורט סיטי, והנהלת החברה צפויה להציג באופן פרטני יותר את הארגון מחדש של החברה, כולל פירוט העובדים שיפוטרו. אחד הנוכחים בישיבה אתמול אמר כי "זו לא הולכת להיות חתונה שמחה. יש לנו שבוע לסגור את הנושא ואני מקווה שנעשה כך".

 

עובדי מכתשים אגן אומרים בפה מלא כי לא רק שאין להם התנגדות לצעדי התייעלות, אלא שהם אף נדרשים לצורך הבראת החברה. במכתשים אגן מועסקים היום כ־1,450 עובדים, מהם מעל 200 בגילאי 55 ומעלה. אך ההסתדרות מעונינת בהסדרי פרישה מרצון למאות עובדים, בעוד שבחברה הפסיקו לאפשר זאת לפני שנתיים בשל העלויות הגבוהות של התהליך.

 

יו"ר מרחב הנגב בהסתדרות, מאיר בביוף, אמר ל"כלכליסט" כי "אנחנו לא שוללים פרישה מרצון, אבל על פיטורים אין על מה לדבר. בנוסף, צריך לוודא שאחרי הפרישה מרצון המפעל לא יישאר במצבת נמוכה של כח אדם. הוא לא עושה לנו טובה שהוא ישאיר את המפעלים בארץ אחרי שיקצץ את מספר העובדים ל־100".

 

דנקנר הדגיש בהודעתו לעיתונות מיום ב', כי לא יסגור את פעילות הייצור בישראל והחברה תמשיך להפעיל את מתקניה ברמת חובב ואשדוד. עם זאת, ישנה אפשרות כי תהיה סגירה של חלק מקווי הייצור, שכן כל מפעל מורכב מכמה קווים המייצרים חומרים שונים. בהודעתו ציין דנקנר כי החברה צריכה להתמודד בשווקים הבינלאומיים מול חברות שכוח העבודה בהן זול משמעותית מזה של מכתשים. לשם השוואה, עובד ותיק במכתשים אגן יכול להגיע לשכר של עד 25 אלף שקל בחודש ברוטו, עובדים צעירים יכולים להגיע לשכר של עד 10 אלף שקל ברוטו בחודש, ואילו עובד באחת המדינות המתפתחות משתכר כשליש מסכומים אלו.

 

מצב דומה חווים עובדי חברת מכתשים אגן בברזיל, כך עולה מדיווח החברה על תהליך הארגון מחדש במפעליה המעסיקים 988 עובדים שם. החברה עשתה שם הפרדה בין קווי ייצור רווחיים יותר וקווים לא רווחיים וככל הנראה האחרונים צפויים לעבור לפעילות מיקור החוץ ופעילות הייצור הכללית תצטמצם. תהליך זה יעלה לחברה עד 40 מיליון דולר, אבל להערכת מנהליה החיסכון השנתי יגיע ל־30 מיליון דולר בעלויות הייצור.

 

גורם המעורה בחברה טוען כי צעדי ההתייעלות להם דוחפת ההנהלה הם בין השאר תוצאה של כשלון רכישת יצרנית חומרי ההדברה האמריקאית, אלבאו, בתחילת ספטמבר. אומר אותו גורם, מרגע שהחברה לא הצליחה לגדול באמצעות רכישת חברה, כל שנותר לה הוא להגדיל את הרווחיות באמצעות צעדי התייעלות דרמטיים או למצוא רוכש לחברה.

 

התערבותו המוקדמת של יו"ר ההסתדרות במשבר בחברה אינה עניין של מה בכך. לרוב עיני מתערב רק בשלבים מאוחרים יותר של במשברי עבודה.

 

בהסתדרות אומרים כי עובדי החברה הם שפנו אל עיני ועקב חשיבות המפעל הוא בחר להתערב.

 

במכתשים בחרו שלא להגיב לדברים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x