סקר השירות של המשטרה: פחות מרבע שעה להגעת ניידת
לפי הסקר שנערך בקרב 11 אלף אזרחים שפנו למשטרה בחודשים אפריל-יוני, קיים שיפור של 6.5% במדדי השירות לעומת התקופה המקבילה אשתקד
13:54
02.08.10
משטרת ישראל פרסמה את סקר השירות למחצית הראשונה של שנת 2010, שנערך בקרב 11 אלף אזרחים. בין הממצאים הבולטים - זמן ההגעה של ניידת למקום האירוע עומד על פחות מרבע שעה, כמון כן, יש עלייה משמעותית משביעות הרצון משרות מוקדי 100. תוצאות הסקר הועברו למפכ"ל המשטרה.
לפי המשטרה, יש שיפור של 6.5% בכל מדדי איכות השרות, בהם מקצועיות, זמן תגובה והתנהגות השוטר לעומת התקופה המקבילה אשתקד. עוד נמצא כי ישנו שיפור של 12.9% בשביעות הרצון מהשרות במוקדי 100 לעומת התקופה המקבילה אשתקד. כאן נרשמה העלייה המשמעותית ביותר.
ממצאים נוספים שעולים מתוך הסקר: ישנו שיפור של 4.8% בשביעות הרצון מטיפול שוטרי הסיור באירועים לעומת התקופה המקבילה אשתקד, אך עם זאת, קיימת עלייה של 4% בזמן ההמתנה לשרות במש"ל (מרכז לשירות הציבור) לעומת התקופה המקבילה אשתקד. כן נמצא מתאם גבוה בין שביעות רצון האזרח מהשרות במוקד במקרים בהם התקשרה המשטרה לאזרח, לוודא כי טופל כראוי.
סקר השירות החצי-שנתי מגלה גם מיהן תחנות המשטרה הבולטות בציון איכות השרות. בקטגוריית תחנות גדולות זכו תחנות מוריה וראשון לציון אשר רשמו את השיפור הגדול ביותר (11.3%). בקטגוריית תחנות בינוניות זכו תחנות בית שמש ותחנת לב הבירה אשר רשמה את השיפור הגדול ביותר (14.3%). בקטגוריית תחנות קטנות זכו תחנות משטרת ערד ושכונות אשר רשמה את השיפור הגדול ביותר (11.9%).
הסקר בוצע בקרב אזרחים שפנו בחודשים אפריל-יוני למשטרה, ע"י מכון גיאוקרטוגרפיה והיחידה לשיפור השרות במשטרה.


