ישראל מתחברת לכלכלה
 

בארץ

צילום: בלומברג
מדברים ביחד 
צילום: בלומברג
מניות קשורות לכתבה
     

    בלעדי ל"כלכליסט": 2 ח"כים ביקרו בפרטנר יומיים לפני הדיון על דמי הקישוריות

    השניים הם יוליה שמאלוב ברקוביץ' וכרמל שאמה. מחר תדון ועדת הכלכלה בהפחתת הקישוריות ל-2.57 אגורות לדקה עד לשנת 2014

    תומר אביטל

    26.07.10, 17:50

    המאבק על הקיצוץ בדמי קישוריות הסלולר מגיע לשיא. ל"כלכליסט" נודע כי חברי הכנסת יוליה שמאלוב ברקוביץ' (קדימה) וכרמל שאמה (ליכוד), ביקרו אתמול במשרדיה של חברת "פרטנר" בראש העין, יומיים לפני הדיון שייערך מחר (ג') בוועדת הכלכלה ברפורמה בשוק התקשורת, שכוללת בין השאר את הפחתת הקישוריות מ-25.1 אגורות לדקה כיום, ל-2.57 אגורות לדקה עד לשנת 2014.

     

    מה דעתך על מניית פרטנר:
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה
    מה חושבים הגולשים ?
         
    34% 3% 63%

    שמאלוב ברקוביץ' היא בין יוזמי הדיון בוועדה.  שני הח"כים היו אורחיהם של בכירי החברה - המנכ"ל דוד אבנר וסמנכ"ל הרגולציה עודד דגני. מלבד סיור במרכזי השירות ובמתקני החברה, שמעו חברי הכנסת את עמדתם של השניים, לפיה הורדת דמי הקישוריות עלולה לפגוע בענף הסלולר ואף להזיק, לכאורה, לצרכנים.

     

    דמי הקישוריות הם המקטע בשיחה שאותו מעבירה חברת התקשורת שיוזמת את השיחה לחברת התקשורת המקבלת את השיחה. המנדט לקבוע את דמי הקישוריות הוא של שר התקשורת שאמור לקבוע את גובהן בימים הקרובים, כך שלדיון מחר אין משמעות אופרטיבית כלשהי.

     

    עם זאת, חברות הסלולר, ובראשן פרטנר, מפעילות בחודשים האחרונים סוללה של לוביסטים בכנסת ובממשלה בכדי לטרפד את המהלך של שר התקשורת. אך למרות המאמצים הבלתי נלאים של החברות, בכנסת מעריכים שרפורמת הקיצוץ בדמי הקישוריות תאושר לבסוף. כפי שפורסם, אפילו סיעת קדימה החליטה שתתמוך ברפורמה, ולא תערים קשיים על החלטת משרד התקשורת.

     

    "סיור שגרתי"

     

    ח"כ יוליה שמאלוב-ברקוביץ' אמרה ל"כלכליסט": "הורדת דמי הקישוריות היא ללא ספק מוצדקת, אבל השאלה היא בכמה. הבעיה הגדולה יותר היא שמכניסים את הקיצוץ תחת המטריה של הרפורמה שהיא בעלת משמעות גדולה מאוד וכל צרכן יושפע ממנה. אני רוצה לקבל תשובות לגבי ההשלכות של הרפורמה ולוודא כי משמעויותיה יהיו שקופות לציבור. הרבה רפורמות נעשו במדינה, למשל בקופות הגמל ובעמלות הבנקים, אך עדיין לא ברור אם הציבור כלל הרוויח מהן".

     

    בתגובתה הזכירה ח"כ שמאלוב ברקוביץ' כי לאחרונה הגישה הצעת חוק לביטול קנסות היציאה מחברות הסלולר.

     

    ח"כ שאמה אמר כי "מדובר בסיור שגרתי שנקבע לפני הרבה זמן. אני עורך סיורים בחברות רבות בענפי המשק השונים לקראת כניסתי לתפקיד יו"ר ועדת הכלכלה. הביקור בפרטנר כלל סיור במרכזי השירות ושמיעת עמדת ההנהלה לגבי ההתמודדות שלהם מול הרפורמות השונות. וגם על תפיסת עולמם לגבי עתיד שוק התקשורת".

     

    מפרטנר נמסר בתגובה: "פרטנר, במהלך כל השנים, מארחת דרך קבע ביקורים שונים במרכז המבקרים שלה, ביניהם שרים וחברי כנסת".

     

    התחברו לכלכליסט בפייסבוק

     

     

     

    המייל האדום | תגובה לכתבה | הדפסת כתבה | שלחו כתבה |
    שתף כתבה

     
    נושאים
    בארץ רכב עסקי ספורט משפט קריירה קריקטוריסט עסקים קטנים אפליקציות נדל"ן עולם פנאי 2012 וידאו צרכנות דיגיטלית תעופה ותיירות מינויים חדשים פאנל כלכליסט טכנולוגי הכסף פרסום ושיווק אינטרנט דעות אחריות וסביבה מיוחדים
     
    השוק
    מקור נתוני הבורסה: קו מנחה /   bizportal
     
    אודות
     
    כלים
    דיוור אלקטרוני RealCommerce - ניהול תוכן Radware Connector Supersize - עיצוב אתרים ידיעות טכנולוגיות - פיתוח טכנולוגיות, מוצרים ומערכות מידע