$
בארץ

ורטהיים: "לא מותח ביקורת על כאלה שמטוסים פרטיים הם הצעצועים שלהם"

יו"ר קוקה קולה על שכר הבכירים: "הבעיה היא המרחק בין יונס לבין שדרת הניהול שמנהלת את העסק. אם שם המרווח גדול מדי, יש בעיה"

הדר קנה 17:2629.06.10

"אני לא מותח ביקורת על כאלה שמטוסים פרטיים הם הצעצועים שלהם, אבל הצעצועים שלי הם הרבה יותר זולים. כל אחד וההנאות שלו", כך אמר מוזי ורטהיים, יו"ר חברת קוקה קולה, בכנס בנושא שכר הבכירים במשק שערכה להב מהפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב.

 

ורטהיים פתח את ההרצאה בכך שטען כי החלוקה של התקשורת לטובים ורעים בנושא שכר הבכירים היא שגויה: "העיתונות חילקה את השחקנים לטובים ורעים - שלי יחימוביץ והפוליטיקאים הפופוליסטים שמתנגדים לשכר הגבוה הם הטובים ובעלי ההון הם הרעים. רק שהטובים הם לא כל כך טובים והרעים לא כאלו רעים. הטייקונים משקיעים את הונם בעסקים ולכן החלוקה מטעה מאוד".

 

"כולם רוצים להרוויח"

 

ורטהיים הסביר כי יש הצעה להעביר את תגמול שכר הבכירים לאסיפה הכללית שיש בה כללים של זכויות וטו של מיעוט. "ההנחה היא שיש ניגודי אינטרסים בין מחזיקי מניות קטנים לבעלי שליטה שמחזיקים מניות גדולות. אבל זה אבסורד, זה לא נכון. אין הבדל באינטרס בין בעל השליטה לבין בעל המניות הקטן. כולם רוצים להרוויח", אמר ורטהיים.

 

 


הוא אף נתן דוגמא לדבריו: "בשנת 82 הצ'רמן (יו"ר) של קוקה קולה קיבל מענק שנתי של 84 מיליון דולר. הנסיבות של המענק היו מיוחדות בגלל שינוי אופי החברה שסדר הגודל עלה משמעותית. גודל הבונוס עשה מהומה גדולה כפי שיש היום.

 

מה דעתך על מניית פועלים:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

"אז רשות ניירות ערך האמריקאית חשבה איך להגיב - לא היתה להם סמכות חוקית, אבל הם הציעו לכנס אסיפה כללית מיוחדת על מנת לאשר את הבונוס. האסיפה החליטה להגדיל את הבונוס מ-84 מיליון ל-100 מיליון. זה מראה שבארה"ב להתערבות רגולטורית יש תגובות נגד".

 

"יחימוביץ' לא המציאה את נושא השכר"

 

ורטהיים אף נתן דוגמא אישית במקרה ישראלי: "אנחנו רצינו לאחד בין בנק טפחות למזרחי. היו בבעלותנו שני בנקים עם מנגנונים כפולים והחלטנו למזג את שני הגופים. מאחר ואין משימה קשה ממיזוג, החלטנו שהאיש המתאים הוא אלי יונס. והלכנו 'לצוד' את אלי יונס מבנק הפועלים. באפריל-מרץ 2008 הייתה אווירת משבר ולא היה ביטחון שהמניות ינסקו, אבל בזכותו ובזכות צוותו זה הצליח. הקטע הרגיש ביותר הוא השכר - המשכורות דופקת בין אם העסק מפסיד או מרוויח".

 

ורטהיים הוסיף, כי "השכר של יונס הוא 200 אלף שקל, היתר הם אופציות ללא בונוס. ההגיון של האופציות הוא שבעל הבית אומר למנהל 'אדוני, בוא תהיה שותף שלי כי אתה בעל כישורים מיוחדים'. השיקולים המרכזיים הם מה התאגיד מחפש - שילמנו למנכ"ל לפי מה שרצינו שיעשה. העמדנו לפני יונס משימה ולכן שילמנו בהתאם".

 

ורטהיים סיכם את הנושא ואמר: "שלי יחימוביץ לא המציאה את נושא השכר. אבל הממוצעים יהיו מעוותים אם עושים ממוצע בין מחלק התה למנכ"ל. הבעיה היא לא ההבדל בין שכרו של אלי יונס למסעודה משדרות, הבעיה העיקרית היא המרחק בין אלי יונס לבין שדרת הניהול שמנהלת את העסק בפועל. אם שם המרווח גדול מדי, יש לנו בעיה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x