$
בארץ

רונית קן: גני הילדים לא ייסגרו באופן גורף בשבועיים האחרונים של אוגוסט

כפי שנחשף לראשונה ב"כלכליסט" בעקבות תלונות של הורים על פגיעה בתחרות, החליטה הממונה על ההגבלים לאסור על גני הילדים הפרטיים לאמץ לוח חופשות אחיד. יחד עם זאת נענתה לפניית איחוד גני הילדים והעניקה פטור לגבי חופשות בסוכות, בחנוכה ובפסח

נעמה סיקולר 14:20 22.12.09

 

הממונה על הגבלים עסקיים, רונית קן, קבעה היום (ג') כי גני הילדים הפרטיים בישראל לא יוכלו לאמץ לוח חופשות אחיד, אולם הם כן יוכלו לסכם על סגירה גורפת של גני הילדים בשלושה מועדים ספציפיים – יום אחד בחול המועד סוכות (היום שלפני ערב חג שני), שני ימי חופשה בחנוכה וחופשה בכל חול המועד פסח.

 

יחד עם זאת, הממונה לא אישרה לגני הילדים הפרטיים לצאת לחופשה גורפת בשבועיים האחרונים של חודש אוגוסט כפי שהיה מקובל עד כה.

 

רונית קן
רונית קןצילום: אוראל כהן

כפי שנחשף לראשונה ב"כלכליסט" על רקע תלונות של הורים, יוזמה הממונה על ההגבלים, רונית קן, מהלך שמטרתו לאסור על ארגוני גני הילדים לאמץ לוח חופשות אחיד, הכולל יציאה לחופשה בתשלום בשבועיים האחרונים של אוגוסט, בנימוק כי תיאום החופש בין הגנים הוא בגדר הסדר כובל הפוגע בתחרות. כמו כן, הממונה אסרה על ארגוני גני הילדים להמליץ לגנים על תנאי ההתקשרות עם ההורים.

 

בישראל פועלים היום יותר מ-10,000 גנים פרטיים ומשפחתונים לילדים עד גיל 3, רבים מהם מאוגדים בארגונים.

איחוד גני הילדים הפרטיים בישראל (המאגד כ-400 גנים פרטיים בישראל), באמצעות עו"ד יניב דרי, הגיש לממונה בקשה להסדר כובל שתאפשר לו כן לאמץ לוח חופשות אחיד בגנים שלו בשלושת המועדים – סוכות, חנוכה ופסח. וקיבל את הפטור האמור לתקופה של 5 שנים. יתר ארגוני גני הילדים הפרטיים צפויים אף הם בקרוב להגיש בקשות דומות שיאפשרו להם לאמץ חופשות ספציפיות.

 

הנימוק שנתנה רשות ההגבלים לאישור החופשה בשלושת המועדים הללו, היתה כי בנסיבות העניין אין חשש לפגיעה בתחרות, שכן מדובר על ימי חופשה מועטים שחלים בחגי ישראל הנהוגים ממילא במרבית מוסדות החינוך היהודי בישראל, לרבות אלו המפוקחים על ידי משרד החינוך ומשרד התמ"ת.

x