$
הייטק והון סיכון

חשיפת כלכליסט

הסטארט-אפ החדש של היזם משה ינאי: חברת אחסון מידע

מתחת לרדאר הקים ינאי את חברת אחסון המידע אינפינידט - מהסטארט-אפים הגדולים שהוקמו בישראל בשנים האחרונות. את הצוות הבכיר גייס ינאי מחברת XIV, שאותה מכר ל-IBM בכ-350 מיליון דולר

אסף גלעד 06:5820.03.14

מומחה האחסון והיזם הסדרתי משה ינאי צפוי לחשוף בחודשים הקרובים את הסטארט- אפ אינפינידט (Infinidat), חברה שעוסקת בתחום אחסון המידע אותה הקים בחשאיות מוחלטת לפני כחמש שנים - כך נודע ל"כלכליסט". לפי הערכות בענף, השקיע ינאי בחברה עשרות מיליוני דולרים וגייס כ-100 עובדים.  

על פי ההערכה, בכירי החברה צורפו על ידי ינאי מ-XIV, הסטארט-אפ שייסד ונמכר ל-IBM בשנת 2008, לסניפיה בהרצליה פיתוח ובעיר נידהאם שבמסצ'וסטס. על פי רשם החברות, יותר מ-99% מהמניות של אינפינידט מצויות בבעלות קבוצת ההשקעות של ינאי, Michal International, הכוללת לפי הערכות משקיעים פרטיים נוספים ואת אחיו מרדכי ינאי.

 

ראיונות עבודה חשאיים

 

ינאי מימן את החברה עד כה מכיסו הפרטי, ולפי ההערכה השקיע בה יחד עם קבוצת המשקיעים הפרטיים לפחות 50-60 מיליון דולר. כעת, עם השקה קרובה של מוצר, מחפש ינאי לצרף משקיע מוסדי או אסטרטגי נוסף. ל"כלכליסט" נודע כי ינאי פגש עד כה מספר קרנות הון סיכון במטרה לקדם השקעה של עשרות מיליוני דולרים נוספים בחברה.

 

אינפינידט מתנהלת בחשאיות יוצאת דופן. לפי מקורות בתעשייה, מועמדים לעבודה בחברה לא מקבלים פרטים על הנעשה בה, אלא רק לאחר שכירתם. "הדבר היחיד שנאמר להם בראיונות לעבודה הוא: 'מדובר בחברה מבטיחה וחדשה של משה ינאי', וזה משכנע רבים מהם", אומר בכיר בענף. "זהו שוק תחרותי מאוד בחיפוש אחר עובדים טובים, ולמועמדים יש מספיק חברות אחסון טובות שמגלות למועמדים את מה שהן עושות. מי שלא מרגיש בנוח עם העמימות של ינאי יכול בקלות ללכת לכל אחת מהחברות האלה".

 

משה ינאי משה ינאי צילום: עמית שעל

 

שיטת הגיוס החשאית היא דפוס חוזר אצל ינאי, שהקים לפני כעשור את XIV, סטארט-אפ בתחום האחסון שהורכב מיוצאי תוכנית תלפיות של צה"ל. ינאי גייס עשרות עובדים, מימן את החברה מכיסו ובעזרת משקיעים פרטיים, ללא מעורבות של קרנות הון סיכון, ומכר אותו ל-IBM תמורת 300-350 מיליון דולר. לאחר מכן סייע ינאי ל-IBM להקים את מרכז הפיתוח שלה בארץ (קטליזטור).

 

לתפקיד המנכ"ל מינה ינאי את אל"מ במיל' אלי גבע, מפקד שריון עטור קרבות ממלחמת יום הכיפורים. גבע הודח מתפקידו כמפקד חטיבה במלחמת לבנון הראשונה על ידי שר הביטחון אריאל שרון והרמטכ"ל רפאל איתן, לאחר שסירב להוביל התקפה על ביירות. בכך הפך גבע לאחד מסרבני המצפון המפורסמים ביותר בתולדות צה"ל.

 

לאחר שחרורו ב-־1982 ניהל גבע מספר מפעלים עד שהקים בשנת 2000 את חברת השלטים הדיגיטליים Com-Net בדייטון שבאוהיו. החברה פיתחה טכנולוגיה להפעלת שלטים דיגיטליים חכמים ונמכרה ב-2010 לתאגיד SITA, המספק ציוד לשדות תעופה, בסכום לא ידוע.

 

אינפינידט הגישה עד כה 90 פטנטים, ולפי אתר החברה, רבים מהם כבר אושרו. החברה מפתחת מערכות אחסון מידע ארגוניות בעלות נפח גבוה במיוחד, צפיפות אחסון גבוהה וצריכת אנרגיה נמוכה יחסית עם הבטחה למחיר נמוך יחסית. זוהי מגמה שהולכת נגד הטרנד הקיים כיום בתחום: להוציא את פעילות האחסון של החברה אל מחוץ לכתליה ולהעביר אותה לשירות אחסון מרוחק, שירות שמוצע כיום למשל על ידי אמזון.

 

איפינידט מכוונת את מוצריה לאחסון ברמה הגבוהה ביותר של הנתונים, למשל לצורך אחסון נתונים בחברות בתחום מדעי החיים. דגש מיוחד ניתן למידע שמופק מתוך הרצף הגנטי, במטרה לשפר את היכולת לפענח ולתחזק אותו בעלויות נמוכות ביחס לשרתים המוצעים כיום בחברות מתחרות.

 

החברה כבר החלה במכירות ראשונות ועל פי אתר The Register, היא משתפת פעולה בהפצת מוצריה עם Sertho, מפיץ מוצרי IT הולנדי.

 

אינפינידט אינה החברה הראשונה שיוצאת מ-XIV. לאחרונה הקימו מספר פורשים מהחברה גם את Waka Storage, סטארט-אפ נוסף שגייס לאחרונה 10 מיליון דולר מהקרנות נורווסט וג'מיני. עומרי פלמון, לשעבר מנהל המוצר והשיווק של XIV ערב רכישתה, הוא אחד ממייסדי Waka.

 

"XIV החדשה"

 

אינפינידט מכונה על ידי בכירים בענף התוכנה בישראל כ"XIV הבאה" ולא לחינם: מרבית העובדים הבכירים בה הם יוצאי החברה. בשנים האחרונות סובלת החברה מתדמית נמוכה מזו שהיתה לה בענף האחסון בשנים שלאחר רכישתה על ידי IBM.

 

מלבד ינאי, שהיה גם מנכ"ל החברה, מעורבים באיניפינידט יוצאי XIV נוספים: אלכס וינוקור, שמוגדר כמייסד החברה אך לא מועסק בה; עדי גלוון, שמשמש כסגן נשיא עולמי למכירות באינפינידט; יזהר שרון, שמכהן כנשיא אינפינידט ארה"ב, סמנכ"ל המוצרים ג׳ייקוב ברוידו וסמנכ"ל הטכנולוגיות בריאן קרמודי.

 

משה ינאי סירב להגיב בנושא. 

 

הבחירה באל"מ (במיל') אלי גבע למנכ"ל אינפידנט אינה שיתוף הפעולה הראשון של משה ינאי עם דמות צבאית מוכרת. את האקזיט הקודם שלו, חברת דיליג'נט שנמכרה ל-IBMתמורת 165 מיליון דולר, הקים ינאי עם דורון קמפל, לשעבר סגן מפקד סיירת מטכ"ל.

 

מנכ"ל החברה, אל"מ במיל' אלי גבע. גיבור יום כיפור שהודח במלחמת לבנון  מנכ"ל החברה, אל"מ במיל' אלי גבע. גיבור יום כיפור שהודח במלחמת לבנון צילום: שאול גולן

 

קמפל עמד במוקד פרשת צאלים ב', ופיקד על הכוח בתאונת האימונים שגבתה את חייהם של חמישה חיילים. קמפל, שבשנת 2012 חשף את מעורבותו באסון, מנהל כיום בארה"ב חברת אחסון מידע בשם SimpliVity.

 

פרט לאיניפינידט מעורב ינאי כיום בכ־14 סטארט־אפים נוספים. לפי חברת המחקר IVC, הוא משקיע בחברת אחסון המידע Axxana ובחברת Arineta, העוסקת בפיתוח מכונת CT חדשנית לסריקת לב.

 

במסגרת פעילותו הרבה בענף ההייטק הישראלי ידוע ינאי גם כממציא הסימטריקס, מוצר אחסון התוכנה של חברת EMC. בראיון ל"כלכליסט" ב-2010 אמר ינאי: "אני כבר לא רוצה לעשות מה שעשיתי פעם. אני רוצה חברת ענק, ואפילו לא להנפיק אותה. השאיפה שלי היא לא להנפיק או למכור אלא לעשות משהו גדול, ושהנכדים יעשו מה שהם רוצים. זה קשה כי העובדים רוצים אופציות, מניות".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x