$
הייטק והון סיכון

KPMG: ישראל דורגה במקום השני בתחום החדשנות בעולם

סקר של החברה, שנערך בקרב אנשי הון סיכון, מנכ"לי חברות, משקיעים פרטיים ומובילי דעה בתחום ההייטק גילה שישראל עקפה את ארה"ב ושניה רק להודו בחדשנות הטכנולוגית שלה. עם זאת, פריצות הדרך הטכנולוגיות הבאות צפויות להגיע דווקא מסין

אסף גלעד 12:4418.07.13

ישראל דורגה במקום השני בעולם במדד 'אמון החדשנות' בסקר שערכה לאחרונה פירמת רואי החשבון KPMG בקרב מובילי דעה בענף ההייטק בעולם.

המדד של הפירמה כולל גורמים כגון פריצות דרך טכנולוגיות, כשרון, תשתית טכנולוגית, גישה של הצרכנים המקומיים לחידושים, ובכל אלה קיבלה ישראל ציון גבוה (ציון 71). התמריצים הממשלתיים, עם זאת, הורידו את ישראל למקום השני בעולם, ולמקום הראשון בסקר הגיעה הודו (ציון 72).

 

במקום השלישי ואחרי ישראל דורגה ארה"ב (ציון 65), עם ציונים גבוהים במדדי התשתית הטכנולוגית והגישה לשותפויות מסחריות, ועם ציונים חלשים במערכות החינוך הטכנולוגיות ובתמריצים ממשלתיים. לאחריה סין (64) שקיבלה את הציונים הגבוהים יותר במדדי מאגר הכשרונות ההנדסיים ובהון הזמין להשקעות, אך דורגה נמוך במערכת החינוך הטכנולוגית שלה.

 

עופר סלע, שותף ב-KPMG עופר סלע, שותף ב-KPMG צילום: אוראל כהן

 

KPMG סקרה 811 מובילי דעה טכנולוגיים בהם מנהלי סטארט-אפים, מנהלים של חברות בינוניות עד גדולות, קרנות הון סיכון ומשקיעים פרטיים. אלא שיותר משהסקר מעיד על מעמדה הבינלאומי של ישראל בשווקי הטכנולוגיה בעולם, הדבר מעיד יותר על החשיבות שמייחסים לעצמם מנהלי השוק המקומי, היות והדירוג לכל מדינה ניתן על ידי מובילי הדיעה באותה המדינה בלבד.

 

המנהלים העניקו שקלולים שונים לכל מדד, כך שמדדי הקשורים במאגר כשרונות הנדסיים ותשתית טכנולוגית קיבלו את השקלול הגבוה ביותר, בעוד שתמריצים ממשלתיים קיבלו את המשקל הנמוך ביותר.

 

סין עוקפת בסיבוב

 

ובכל זאת, מוקדם מכדי לנוח על זרי הדפנה. הסקר הגלובלי מדרג דווקא את סין ואת ארה"ב כמדינות שצפויות להביא לפריצות דרך טכנולוגיות שיביאו להשפעה עולמית לטווח של ארבע השנים הקרובות. ישראל, מדורגת דווקא במקום החמישי וחולקת אותו עם יפן, מדינה שבשנים האחרונות התקשתה להוביל מהפיכות טכנולוגיות עולמיות. "בעוד שבשנה שעברה ריחפו סימני שאלה לגבי יכולתה של ארה"ב לייצר חדשנות, הצמיחה המתמשכת בענף הטכנולוגיה בארה"ב והשיפור בכלכלתה הסירה חלק ניכר מסימני השאלה הללו", אמר גארי מטושאק, ראש חטיבת הטכנולוגיה, המדיה והתקשורת ב-KPMG.

 

"סין ממשיכה להציג חדשנות בקצב הולך וגדל. אנחנו מאמינים שצריכה מקומית גוברת תוביל לפתרונות חדשניים עבור אותו השוק, תופעה שנגרמת בין השאר כתוצאה מרעב של הסינים כלפי מותגים מקומיים וייחודיים לשוק. אנחנו רואים ארגונים בסין שמשיקים חממות או מאיצי חדשנות, מה שעשוי להוביל לחדירת מותגים סינים רבים אל השוק העולמי".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x