$
הייטק והון סיכון

ריתמיה מדיקל נמכרה לבוסטון סיינטיפיק ב-265 מיליון דולר

החברה מפתחת מכשירים למיפוי הלב בתלת ממד, עבור הליכים כירורגיים כמו צינתורים. להערכת ריתמיה מדיקל, השוק שלה עומד על 2.5 מיליארד דולר באירופה ובארצות הברית

אסף גלעד 15:4009.10.12

אקזיט גדול ליזמים ולמשקיעים הישראלים בחברת הציוד הרפואי ריתמיה מדיקל: החברה, שמקום מושבה בבוסטון ונוסדה בידי הישראלים דורון הרלב וליאון אמריליו, נמכרה אתמול (ב') לענקית הציוד הרפואי בוסטון סיינטיפיק תמורת 265 מיליון דולר, מהם 90 מיליון דולר במזומן ועוד 175 מיליון דולר בתלות באבני דרך שישולמו עד 2017.

ריתמיה מדיקל מפתחת מכשור רפואי למיפוי פעילות הלב בתלת ממד, תוך שימוש באלגוריתם תוכנה. היא מסייעת להדמיית צינתורים בלב כגון אבלציה, צינתור ללב דרך כלי הדם. המוצר שלה מתחרה בפתרון דומה של ביוסנס הישראלית מטירת הכרמל, שנמכרה למתחרתה של בוסטון, ג'ונסון אנד ג'ונסון.

 

הפרעות בקצב הלב משפיעות כיום על כ-7.5 מיליון אנשים בארצות הברית ואירופה ויכולות להביא לשבץ או התקף לב. שוק הטיפולים שאליו פונה ריתמיה מדיקל עומד, על פי הערכותיה, על כ-2.5 מיליארד דולר בשנה ומהווה את אחד השווקים המתפתחים ביותר בעולם.

 

גם בישראל משקיעים בריתמיה מדיקל

 

ריתמיה גייסה 31 מיליון דולר מאז 2004 ועד היום בהובלת הקרנות האמריקאיות נורוויץ', בונורה חברת הציוד הרפואי אבוט והמשקיע הפרטי אד רוברטס. ל"כלכליסט" נודע כי לחברה גם מספר משקיעים ישראלים בהם אביעד פרידמן ואלחנן נועם שמחזיקים על פי הערכה בכ-1-3% ממניות החברה. גם היזמים עצמם, הישראלים דורון הרלב וליאון אמריליו שמתגוררים בבוסטון מחזיקים נתח נאה מהחברה, כ-15%. המשקיעה הגדולה ביותר בחברה, קרן נורוויץ', מחזיקה על פי ההערכה 35% ממניות החברה.

 

החברה, שממוקמת בבוסטון, נוסדה בידי הישראלים דורון הרלב וליאון אמריליו. שניהם חולקים עבר משותף עם אחד המשקיעים הראשונים בחברה, שרגא כץ, כיום שותף בקרן מאגמה שהשקיע בה מכיסו. הרלב שימש כקצין בכיר ביחידה הטכנולוגית המיוחדת שכץ היה אחד מראשיה. לאחר שחרורו היה כץ לאחר ממייסדי חברת סרגון, והוציא אותה להנפקה יחד עם ליאון אמריליו, שהיה סמנכ"ל בכיר בחברה, תחילה בכספים ולאחר מכן בפיתוח העסקי. בהמשך נפגשו הרלב ואמריליו בבוסטון, כאשר הראשון למד ב-MIT ואילו אמריליו סיים תואר MBA בהארוורד, וכשייסדו את החברה העבירו את משפחותיהם לבוסטון ונשארו שם בשמונה השנים האחרונות מאז הקמת החברה, כמנכ"לים משותפים.

 

"היה להם חשוב לבנות מוצר מציל חיים"

 

"לשניהם היה רקע באלקטרוניקה, אך לא ברפואה", אמר מקורב לחברה ל"כלכליסט". "אבל הם הבחינו שענף הקריודלוגיה סובל מחוסר חדשנות בתחום התוכנה והחליטו לצאת לדרך כשהם משתמשים בשירותיו של פרופ' עוז שפירא, מנהל המחלקה לניתוחי חזה בבית החולים הדסה עין כרם. "היה חשוב להם בעצם להקים מוצר שיציל חיים, וזה אולי מה שהם מתגאים בו אפילו יותר מהאקזיט".

 

הרלב כיהן בתפקידים בכירים בחברת השבבים אנלוג דיביסס וכן ב-RF Waves. לאון אמריליו עבד כסמנכ"ל הפיתוח העסקי של חברת סרגון, שמפתחת פתרונות תקשורת עבור רשתות סלולריות. קודם לכן שימש כמנהל השקעות בדויטשה-בנק-אלכס-בראון. החברה מעסיקה 24 עובדים, רבע מהם ישראלים המתגוררים בבוסטון. עד כה ניסו את המוצר, המצוי בשלבי ניסוי מתקדמים, 29 חולים. המוצר של ריתמיה טרם קיבל את אישור ה FDA, המהווה את אחד התנאים לעמידה באבני הדרך שקבעה בוסטון סיינטיפיק.

 

היתרון של ריתמיה על פני טכנולוגיות מתחרות הוא היכולת לנטר פעילות פולשנית כגון צינתור בזמן קצר ובדיוק רב יותר, בהתבסס על אלגוריתמים מתמטיים ייחודיים לעיבוד התמונה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x