$
חדשות טכנולוגיה

"מכסים 85% מהמדינה ב-NGN, נערוך ניסוי במהירות של גיגה-ביט"

מנכ"ל בזק אמר באירוע החברה כי היא תקיים במאות בתים ניסוי בטכנולוגיית סיבים אופטיים מהירה: "רוחב הפס זה השחור החדש"

הראל עילם 11:1514.12.11

אבי גבאי, מנכ"ל בזק, אמר היום (ד') באירוע "בזק אקספו" כי החברה תערוך ניסוי בטכנולוגיית הסיבים האופטיים NGN-פייבר, שתאפשר מהירות העברת נתונים של עד 1 גיגה-ביט: "יריית הפתיחה שלנו תהיה בניסוי טכנולוגיה בפתח תקווה, של מאות בתים שיקבלו חיבור אופטי. אנחנו רוצים לראות איך הטכנולוגיה עובדת בבית, באוכלוסיות חדשות".

 

"רוחב הפס זה הדבר הכי חשוב היום, זה הזהב השחור החדש", הוסיף גבאי, "גם בישראל רוחב הפס מזנק – ב-2009 היה מהירות ממוצעת של 2.7 מגה-ביט, ב-2013 נעמוד כבר על 15 מגה-ביט, ובעתיד נהיה המדינה המהירה בכל מדינות ה-OECD".

 


 

גבאי עסק בדבריו בהיקף פריסת רשת התקשורת NGN. "לפני שנה בזק התחייבה לפרוס את הרשת בכל הארץ והכי מהר בעולם. היום, אנחנו איפה שהתחייבנו להיות – אנחנו מכסים 85% מהמדינה, ומגיעים לישובים קטנים, מרהט ועד קריית שמונה. עוד לא סיימנו בגבעתיים או בתל אביב – וזה מראה את הגישה שלנו. זה צדק חברתי, אנחנו הולכים קודם כל לפריפריה, זה מראה שאנחנו לא כמו כל החברות שרק אוכלות את השמנת".

 

"נהיה המדינה הראשונה שכולה מרושתת. אנחנו עושים זאת על ידי הרבה השקעות, הרבה יותר מהמקובל בעולם. רבע מהוצאות שלנו הן על תשתית, לעומת הממוצע של 15% ברחבי העולם ו-9% שמשקיעות שאר החברות בישראל. זה בא מהמקום של הסתכלות לטווח הארוך. אנחנו מאוד שמחים שהלקוחות הסתכלו קדימה והתחברו. יש לנו כבר למעלה מחצי מיליון לקוחות. אמרו פעם ש'מי צריך מהירויות גלישה כאלה', אבל אנשים בבירור רוצים את זה".

 

"יועצים אומרים שאנחנו מבזבזים כסף על רשת גיבוי"

 

מנכ"ל בזק התייחס בדבריו לכוונת בזק להקים רשת גיבוי חלופית: "הבטחנו בעבר שנקים רשת מטרו-2, שתתגבר ותגבה את התשתית הקיימת, ואנחנו עומדים בזה. בתחילת 2012 אנחנו נתחיל לחבר את הלקוחות הראשונים לעכו. אין דברים כאלו בעולם, אין עוד חברת תקשורת אחת בעולם שיוצרת עוד רשת מטרו. יועצים אמרו לנו שאנחנו מבזבזים כסף, אבל אנחנו מאוד שמחים שאנחנו עומדים בהבטחה שלנו".

 

גבאי הוסיף כי "קצב השינוי הואץ, וטכנולוגיות חודרות לשוק הרבה יותר מהר. אם לוידיאו לקח 15 שנים לחדור לשוק, לפייסבוק לקח רק ארבע שנים. גם אצלנו – למעבר לדיגיטלי לקח 9 שנים, ואילו רשת ה-DSL נכנסה רק לפני 9 שנים ועכשיו כבר יש לנו NGN. אם פעם עברו שנים בין פרויקט לפרויקט, הפעם אנחנו כבר עובדים על הפרויקט הבא, אחרי NGN".

 

"המחירים כמובן יורדים – בשנה האחרונה המחיר הממוצע בבזק ירד בחמישים אחוז. ה-NGN יצר חברות חדשות, תפיסות חדשות, עולם חדש שבלי המהירויות האדירות האלו לא היה יכול להיווצר".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x