$
טורים

קטנוניסט: מהדורת 04/06/2008

עידו קינן 11:0004.06.08

שלום, חבר

פייסבוק גרם לזילות המושג "חבר" כשהחיל אותו על כל טמבל שצירפנו לפרופיל שלנו. אבל כשניסיתי להתחבר פייסבוקית עם היזם ואמן הנטוורקינג ג'ף פולבר, שמכיר את כל האינטרנט הישראלי בערך, קפצה הודעת שגיאה שהבהירה לי כי "לג'ף כבר יש יותר מדי חברים".

 

 

הכרטיס האישי של ג'ף פולבר בפייסבוק הכרטיס האישי של ג'ף פולבר בפייסבוק צילום מסך מאתר facebook.com

 

גיאוסיטיז התקשרו, הם רוצים את האתר שלהם בחזרה

יש באינטרנט הרבה אתרים מכוערים שנראים כאילו נבנו ב־1996 ולא התעדכנו מאז. אבל רק אחד מהם, berkshirehathaway.com, הוא האתר הרשמי של חברת ההשקעות של וורן באפט, האיש העשיר בעולם. אגב, כמו ב־96', האתר מסרב לעלות אם לא מקדימים www לכתובתו.

 

ה־sms לא הגיע? קבל בול מתנה

תמורת 2.45 שקלים, חברת דואר ישראל תעדכן אתכם ב־sms כשהדואר הרשום ששלחתם הגיע ליעדו. הקורא דן מלמד השתמש בשירות וקיבל הודעת טקסט שלפיה המכתב הגיע ליעדו ב־30 במרץ; אלא שהsms עצמו הגיע ב־25 במאי, איחור אלגנטי של חודשיים. עוד לא הספיק מלמד להרים טלפון לדואר והתלונן, והנה הוא קיבל sms נוסף, עם התנצלות ופיצוי: בולים ב־2.80 שקלים, בהצגת המסרון בכל סניף דואר. ככה מטפלים בלקוחות.

  

הכמיהה לאופליין

לא תמיד פרישת אינטרנט אלחוטי רחבה היא דבר טוב. העיתונאי והמשורר רועי צ'יקי ארד ניסה לכתוב טקסט ספרותי וגילה שהחיבור מפריע לו. בבלוגו הוא מספר: "כדי לכתוב אני חייב להתאמץ ולהגיע למתחמים בלי WiFi, איזורים מבודדים וכושלים, מוקפי שדות בוּר או קירות עבים. אם פעם תרתי אחר מקומות עם נקודות חמות, היום אני מחפש בנרות נקודות קרות, כלומר נטולות אינטרנט אלחוטי שהורס כל אפשרות של כתיבה פרוזאית רציפה".

 

אל תגידו "עושק", תגידו "עדכון"

נדמה ששר התקשורת אריאל אטיאס מנסה ליהנות מכל העולמות: גם להרוויח מתדמית של גיבור מעמד הצרכנים וגם לא לריב עם בזק. לפני כשבוע פרסם משרדו הודעה על שינויים בתעריפי בזק. תעריפי השיחות, מחיר התקנת קו ומחיר פנייה ל־144 ירדו. התשלום החודשי הקבוע על קו טלפון - שבניגוד לשיחות או ל־144 הוא קשיח ואי אפשר למעט בו - דווקא עלה. אבל לא תמצאו את המונח "עליית מחירים" בהודעה של משרד התקשורת: כל התעריפים האחרים ירדו, ודמי התשלום החודשי הקבוע לא עלו, אלא "עודכנו". תודה על העדכון.

 

לידיעת רזי ברקאי

לפני הרבה שנים ביקש העיתונאי רזי ברקאי לראיין את "האחראי על האינטרנט", מושג שהפך מאז לבדיחה גיקית קבועה. עכשיו איתר הקורא שי מגל את המרואיין האבוד, האחראי על האינטרנט, במנוע החיפוש live של מיקרוסופט ישראל.

 

 

אחראי האינטרנט במנוע החיפוש Live אחראי האינטרנט במנוע החיפוש Live צילום מסך מאתר www.live.com
 

האם אתה חננה בננה?

בחנו את עצמכם: כשאתם שומעים את המילה "שורות", אתם חושבים על סמים או על קוד? והמונח "פלאש" מזכיר לכם מצלמות, או גרפיקה וקטורית? מלאו את השאלון בבלוג הישראלי Bits Blitz, וגלו אם אתם גיקים אמיתיים או מתחזים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x