נתניהו דן עם נשיא קפריסין על מכירת גז מקידוח לווייתן
במהלך הפגישה דנו הצדדים בהרחבת שיתוף הפעולה בין שתי המדינות, ובכלל זה הרחבת קשרי התיירות. במקביל, ועדת הכספים של הכנסת סיימה הלילה את הקראת סעיפי החוק ממסקנות ששינסקי שהחלה הבוקר
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, נפגש הבוקר (ב') בלשכתו בירושלים עם נשיא קפריסין דמיטריס כריסטופיאס. מלשכת ראש הממשלה נמסר, כי במהלך הפגישה דנו הצדדים בהרחבת שיתוף הפעולה בין שתי המדינות, ובכלל זה הרחבת קשרי התיירות והקמת צוות עבודה שייבחן את האפשרות של העברת הגז מ'לווייתן' לקפריסין ומשם לשווקים באירופה.
כזכור, מאז יוני האחרון נודע כי מאגר לווייתן מכיל 453 BCM (מיליארד מ"ק) של גז טבעי, כמות שגדולה פי 87 מהביקוש שנרשם בישראל לגז במהלך 2010. מאגר "תמר" והגז המצרי, אם וכאשר יחזור, אמורים לספק את צרכי ישראל ובהיעדר שוק מקומי כל הגז של "לווייתן" מיועד למעשה לייצוא.
בתוך כך, הסתיים הלילה הדיון בוועדת הכספים בעניין מסקנות ועדת ששינסקי. מבדיקת "כלכליסט" עולה שרק מספר קטן של חברי כנסת השתתפו בדיון. בין חברי הכנסת שנכחו ניתן לציין את ח"כ כרמל שאמה הכהן (ליכוד), ח"כ שלי יחימוביץ' (עבודה), ח"כ חיים ג'ומס אורון (מר"צ) ושי חרמש (קדימה).
חלק מחברי הכנסת נכנסו ויצאו במהלך הדיון, שנוהל על ידי יו"ר וועדת הכספים משה גפני (יהדות התורה). הדיון היה טכני בעיקרו, והשלים את הקראת סעיפי החוק שהתבצעה בבוקר. הפרק הבא שיידון בחוק הוא נושא האכיפה, כאשר המטרה היא לסיים את הכנתו לקריאה שנייה ושלישית לקראת אישורו הצפוי בכנסת בסוף החודש.


