התאחדות התעשיינים: קיפאון בתפוקת התעשייה ברבעון הרביעי של 2010
הסיבה העיקרית לכך היא ירידה של 13.6% בתפוקת ענפי הטכנולוגיה המעורבת-עילית ברבען האחרון של השנה. בסיכום 2010 נרשמה צמיחה של 7.8% בתפוקת התעשייה
10:17
01.03.11
תפוקת התעשייה הגיעה בסוף 2010 לרמה הנמוכה מרמתה ערב המשבר הכלכלי בשנת 2008. כך אמר רובי גינל, סמנכ"ל כלכלה ורגולציה בהתאחדות התעשיינים.
מניתוח אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים, עולה כי הקיפאון בסוף שנת 2010 משקף ירידה של 13.6% בתפוקת ענפי הטכנולוגיה המעורבת-עילית, שקוזזה במלואה הודות לגידול מתון בתפוקת ענפי הטכנולוגיה העילית והמעורבת- מסורתית.
גינל מדגיש כי נסיגה רבעונית כה חדה בתפוקת ענפי הטכנולוגיה המעורבת-עילית, לא נרשמה במהלך 16 השנים שחלפו מאז החל המעקב הסטטיסטי. ירידה זו נגזרה בעיקרה מנסיגה דרסטית בתפוקת ענף הכימיה (ללא תרופות), שצנחה ב-37%, לצד ירידות מתונות יחסית של כ- 2% בממוצע בתפוקת יתר ענפי הקבוצה (ללא כימיה): המכונות והציוד (3%), המנועים והציוד החשמלי (1%).
עוד נמסר מאגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים, כי בסיכום שנת 2010 רשמה תפוקת התעשייה צמיחה ריאלית מהירה, של 7.8%, בהשוואה לממוצע בשנת 2009. זאת, לאחר נסיגה חדה של 6%, בשנת 2009, ולאחר חמש שנים רצופות של צמיחה מהירה, בשיעור שנתי ממוצע של 6.5%.


