עיני ומוזס עשויים להתערב בשביתה במפעלי ים המלח
בית הדין לעבודה ביקש מיו"ר ההסתדרות ומנכ"ל כיל להתערב במשא-ומתן בין העובדים להנהלה ולנסות להביא לסיומה של השביתה, שנמשכת למעלה מחודש
יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, ומנכ"ל כיל, עקיבא מוזס, עשויים להחליט להיכנס בעצמם למשא-ומתן בנוגע לשביתה במפעלי ים המלח, שנמשכת כבר יותר מחודש. השניים התבקשו היום (א') על-ידי בית הדין האזורי לעבודה בבאר-שבע להתערב במשא-ומתן בין העובדים להנהלת מפעלי ים המלח, לאחר שלא ועד העובדים ולא ההנהלה הצליחו להגיע להסכמות שיביאו לסיום השביתה. בית הדין הדגיש כי הוא משאיר לשניים את ההחלטה באיזה אופן להתערב, אם רק על-ידי קבלת עדכונים על המחלוקות הקיימות, או פגישה ישירה בין השניים.
השביתה במפעל החלה לאחר שהמשא-ומתן בין הצדדים הגיע למבוי סתום בשני נושאים עיקריים. הראשון הוא דרישות ההנהלה לקבל לידיה את האפשרות לנייד עובדים בין המתקנים השונים
במפעלים והשני הוא תוספות השכר אותם דורשים העובדים. בנושא הראשון הסכים הוועד לדרישות ההנהלה, אך לגבי תוספות השכר ישנם פערים גדולים, שכן ההנהלה מוכנה לתוספת ממוצעת של עד 5% לעובד, בעוד העובדים דורשים כ-20%. על-פי הערכות אנליסטים, השביתה במפעלים עלתה עד כה לכיל כ-200 מיליון שקל.
מההסתדרות נמסר כי הם יפעלו על-פי הוראות בית הדין.


